Latvijas hokeja izlasi, visticamāk, vadīs kanādietis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uz Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera amatu atlikuši divi pretendenti, laikrakstam "Diena" atklājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. Visticamāk, par mūsu nacionālās komandas vadītāju kļūs kāds Kanādas speciālists, kura vārdu LHF šefs vēl pagaidām neatklāj.

Tuvākajā laikā kļūs zināms izlases trenera vārds

"Ja tuvākajās dienās vienosimies par līguma detaļām, jau šīs nedēļas beigās kanādietis varētu ierasties Rīgā uz līguma parakstīšanu," laikrakstam sacīja Lipmans.

Otrs pretendents ir pazīstamais ASV speciālists Maiks Kīnans.

Kanādas hokeja speciālistam atšķirībā no Kīnana nav Stenlija kausa titula, bet ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) pieredze. Tomēr viņa vārds vēl netiek publiskots.

Abi treneri piekrītot LHF izvirzītajiem nosacījumiem, ka būtu jāapvieno darbs nacionālajā komandā un U-20 valstsvienībā.

Pie Kīnana spēlējuši Irbe un Ozoliņš

Kīnana vadībā spēlējuši divi latvieši - leģendārais vārtsargs Artūrs Irbe un aizsargs Sandis Ozoliņš. Pēdējais Kīnana vadītais NHL klubs ir Kalgari "Flames", kura rindas pārstāv latviešu ''policists'' Raitis Ivanāns.

Pēdējos gados Kīnans ir strādājis par televīzijas ekspertu "MSG Network'' kompānijā.

Par Stenlija kausa ieguvēju Kīnans kļuva 1994. gadā, kad strādāja ar Ņujorkas "Rangers" komandu.

Lipmans norādījis, ka Kanādas speciālista izredzes kļūt par Latvijas izlases galveno treneri ir lielākas, jo Kīnana straujais raksturs un neprognozējamie izlēcieni ir labi zināmi hokeja aprindās.

Jauno izlases treneri, iespējams, varēs redzēt 22.-25. augustā, kad Rīgā notiks Sergeja Žoltoka piemiņai veltītais U-20 valstsvienību turnīrs.

Atgādinām, ka pēc pasaules čempionāta Slovākijā LHF valde no amata atbrīvoja visu valstsvienības personālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu