Rīgas VEF Eirolīgas kvalifikācijas izlozē būs trešajā grozā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» ULEB Eirolīgas turnīra kvalifikācijas izlozē būs trešajā grozā.

Šonedēļ samērā negaidīti «VEF Rīga» saņēma uzaicinājumu piedalīties nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā un astoņu komandu konkurencē cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz pamatsacensībām.

Kopumā būs trīs kvalifikācijas kārtas. Pēdējā kārtā jeb finālā divas veiksmīgākās vienības izspēlēs vienīgo ceļazīmi uz Eirolīgu.

Visas astoņas vienības saliktas četros grozos pa divām katrā. «VEF Rīga» atrodas trešajā grozā kopā ar Turcijas čempionāta finālistiem Bandirmas «Banvit». Rīdziniekiem pirmajā kvalifikācijas kārtā vajadzēs spēkoties ar kādu no otrā groza komandām - Viļņas «Lietuvos rytas» no Lietuvas, kur iepriekšējā sezonā spēlēja Jānis Blūms, vai pret labi pazīstamajiem Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ.

Pirmajā grozā ievietota Krievijas čempionāta otrās vietas ieguvēji Maskavas apgabala «Himki» un Itālijas čempionāta pusfinālisti Varēzes «Cimberio». Savukārt ceturtajā grozā atrodas Beļģijas čempioni Ostendes «Telenet» un Vācijas līgas finālisti Oldenburgas «EWE Baskets».

ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensību izloze risināsies 4.jūlijā.

Katra pāra pirmās kārtas uzvarētājs iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā. Uzvaras gadījumā rīdziniekiem nākamajā kārtā nāksies spēkoties ar kādu vienību no pirmā vai ceturtā groza.

Vēl nav zināms, kur norisināsies Eirolīgas kvalifikācijas mači.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, klubs sliecas uz to, ka nepieteiksies kvalifikācijas sacensību rīkošanai savā laukumā, jo par to jāmaksā ievērojama dalības maksa.

Kvalifikācijas turnīra uzvarētājs nākamās sezonas Eirolīgas grupu turnīra izlozē tiks ievietots vājākajā sestajā grozā, kur šobrīd atrodas Vācijas vienība Minhenes «Bayern», «Nanterre» un Strasbūras SIG komandas no Francijas.

Aizvadītās sezonas LBL finālsērijā «VEF Rīga» uzvarēja «Ventspils» komandu ar rezultātu 4-1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu