Jēkabsone-Žogota pievienojas Krievijas čempionvienībai UGMK

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viena no labākajām latviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota nākamajā sezonā pārstāvēs Krievijas čempionvienību Jekaterinburgas UGMK.

2007. gada Eiropas labākā basketboliste pagājušo sezonu noslēdza Turcijas komandā Stambulas "Fenerbahce", palīdzot tai uzvarēt Turcijas čempionātā.

Neskatoties uz Jēkabsones-Žogotas aiziešanu no "Fenerbahce" komandas, nākamajā sezonā tā būs vēl latviskāka - vienību pārstāvēs Elīna Babkina un Zane Tamane, bet trenēs Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Savukārt pagājušās sezonas pirmo pusi 27 gadus vecā Jēkabsone-Žogota aizvadīja Krievijas komandā Maskavas apgabala "Sparta&K", kas ir UGMK sīvākā konkurente.

Jēkabsonei-Žogotai Krievija nav sveša valsts, jo no 2006. līdz 2009.gadam tā spēlēja Maskavas "Dinamo" komandā, bet pēc tam pievienojās "Sparta&K" vienībai, kuras sastāvā reizi uzvarēja arī FIBA Eirolīgā.

Tāpat Jēkabsone-Žogota divas sezonas aizvadījusi Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) komandā Konektikutas "Sun", bet šovasar tai nepalīdzēs. Tāpat basketboliste šovasar nepalīdzēs arī Latvijas sieviešu valstsvienībai gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Bez Jēkabsones-Žogotas UGMK komandai pievienojušās arī pazīstamā amerikāniete Sjū Bērda (līdz šim spēlēja "Sparta&K") un čehiete Hana Horakova ("Fenerbahce").

Uzreiz pēc uzvaras Krievijas čempionātā UGMK komandas ģenerāldirektors Maksims Rjabkovs solīja, ka nākamajā sezonā vienībai būs ļoti labs sastāvs.

"Mūsu mērķi ir turpināt uzvaru sērijas čempionātā un valsts kausā, kā arī uzvarēt FIBA Eirolīgu. Komanda tiks veidota tieši tāda, lai izpildītu šos uzdevumus," teica Rjabkovs.

Kā ziņots, UGMK komandu nākamajā sezonā vadīs Lietuvas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aļģirds Paulausks.

Kopš 2009. gada UGMK komandu vadīja Gundars Vētra, ne tikai trīs reizes pēc kārtas triumfējot vietējā čempionātā, bet arī trīs reizes uzvarot Krievijas kausa izcīņas turnīrā. Tomēr vienība ne reizi nespēja triumfēt FIBA Eirolīgas turnīrā, kaut trīs reizes iekļuva pusfinālā, tāpēc līgums ar latviešu speciālistu netika pagarināts.

Jau ziņots, ka šosezon UGMK FIBA Eirolīgas turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Nākamajā sezonā Paulauska palīdzes būs Olga Korosteļova un franču speciāliste Sabīne Žurā, kura pagājušajā vasarā palīdzēja arī Latvijas U-20 izlases basketbolistēm.

Paulausks savas karjeras laikā divas reizes palīdzēja Viļņas "Lietuvos telekomas" komandai iekļūt FIBA Eirolīgas turnīra finālčetrinieka sacensībās. Iepriekšējās trīs sezonas Paulausks vadīja Kurskas "Dinamo" komandu, kurai divas reizes pēc kārtas palīdzēja sasniegt FIBA Eiropas kausa pusfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu