Apstiprina jauno PČ hokejā izspēles kārtību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā ceturtdien tika apstiprināta jaunā pasaules čempionātu izspēles kārtība, kas spēkā stāsies no nākamā gada.

Izspēles kārtība attieksies uz visām PČ divīzijām

Sākot ar nākamo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Savukārt komandām, kas savās apakšgrupās ieņems 5.-7.vietu, pasaules čempionāts būs noslēdzies un tās saglabās vietu augstākajā divīzijā.

Būs vairāk spēļu

Līdz ar to augstākās divīzijas čempionātā kopējais spēļu skaits tiks palielināts līdz 64 mačiem līdzšinējo 56 vietā.

Līdz šim augstākās divīzijas čempionātā 16 komandas tika izkārtotas četrās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Turnīra otrajā posmā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tikās trīs labākās katras apakšgrupas komandas, kas izveidoja E un F grupu, bet pēc tam četras labākās komandas no šīm divām grupām iekļuva ceturtdaļfinālā.

Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņēma savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

Savukārt katras apakšgrupas vājākās komandas turpināja cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā, divām vājākajām komandām nākamajā sezonā izkrītot uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Sākot ar nākamo gadu, izmaiņas būs arī pirmās divīzijas čempionātā. Līdz šim 12 komandas bija izkārtotas divās grupās un turnīrs risinājās divās valstīs. Katras grupas uzvarētāja iekļuva augstākajā divīzijā.

Ceturtdien apstiprinātā jaunā izspēles kārtība paredz, ka tiks izveidota pirmās divīzijas A un B grupa. A grupā cīnīsies pēc ranga sešas spēcīgākās komandas, bet B grupā - nākamās sešas.

A grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs augstākajā divīzijā, bet pēdējās vietas īpašniece izkritīs uz B grupu. Savukārt B grupas uzvarētāja pakāpsies uz A grupu.

Līdzīga izspēles kārtība būs arī PČ otrajā un trešajā divīzijā

Šobrīd jau zināms, ka pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā nākamajā gadā spēlēs Austrija, Slovēnija, Ungārija, Lielbritānija, Japāna un Ukraina.

Kā ziņots, Austrija un Slovēnija šogad zaudēja vietu spēcīgāko komandu vidū. Tās augstākajā divīzijā nākamgad nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Savukārt pirmās divīzijas B grupā nākamajā sezonā spēlēs Dienvidkoreja, Polija, Nīderlande, Lietuva, Rumānija un Austrālija.

Līdzšinējā pasaules čempionātu izspēles kārtība principiāli tika izmantota kopš 1998.gada, bet ar minimālām izmaiņām nemainīga bija kopš 2000.gada.

Tāpat jaunā izspēles kārtība tiks īstenota arī visās divīzijās pasaules čempionātos U-18 un U-20 vecuma grupās, kā arī sieviešu pasaules un U-18 čempionātos.

Nākamie divi čempionāti Ziemeļu valstīs

2012. un 2013.gada pasaules čempionāti augstākajā divīzijā notiks Zviedrijā un Somijā. Nākamajā gadā priekšsacīkstēs spēles tiks aizvadītas Helsinkos un Stokholmā. Tāpat šajās pilsētās notiks arī katras grupas ceturtdaļfinālu mači, kas nozīmē, ka komandām nevajadzēs pārbraukt uz citu valsti, lai aizvadītu ceturtdaļfināla maču.

Savukārt pusfināli un spēles par godalgām nākamajā gadā notiks Helsinkos, bet 2013.gadā - Stokholmā.

Kā ziņots, Latvijas izlase šā gada pasaules čempionātā Slovākijā ierindojās 13.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu