Pirmo reizi SOK piešķir patronāžu sporta pasākumam Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atsaukusies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājumam un pirmo reizi uzņēmusies patronāžu par tautas sporta pasākumu Latvijā - Ģimeņu sporta festivālu, kuru organizē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA), TVNET informēja LOK.

Katru gadu tikai trīs pasākumiem vienā kontinentā tiek piešķirta SOK patronāža. Tie ir sporta pasākumi, kas balstīti uz Olimpiskās hartas principiem un pieejami visām sabiedrības grupām. Viens un tas pats pasākums var saņemt SOK patronāžu tikai vienu reizi.

''Caur ''Sports visiem'' kustību SOK atbalsta centienus, kas vērsti uz olimpisko ideālu sasniegšanu tajā nozīmē, ka sports kā cilvēktiesības attiecas uz visiem indivīdiem neatkarīgi no to rases, sociālā stāvokļa un dzimuma. Šī kustība rosina sporta aktivitātes, kuras var praktizēt abu dzimumu cilvēki jebkurā vecumā, kā arī atšķirīgos sociālajos un ekonomiskajos apstākļos,'' norādīja SOK prezidents Žaks Roge.

SOK patronāžas projekts ''Latvijas Ģimeņu sporta festivāls'' risināsies no 2011.gada 14.maija līdz 17.decembrim.

SOK segs Ģimeņu sporta festivāla izdevumus 10 000 ASV dolāru apmērā.

Sestdien, 14. maijā, Rēzeknē notiks Ģimeņu sporta festivāla pirmais pasākums, uz kuru aicināta ikviena ģimene, lai pavadītu dienu, aktīvi atpūšoties un kopīgi piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs.

Latvijas Ģimeņu sporta festivāla norises vietas un laiki

14.maijsRēzekne, Valsts Robežsardzes koledža

3.septembrisTalsi, Talsu sporta halle

8.oktobris Rīga, Vakarbuļļi

17.decembrisRīga, Olimpiskais sporta centrs

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu