Grib atcelt prasību badmintonistēm obligāti spēlēt minisvārkos

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc vairāku valstu federāciju iebildumiem badmintonā plāno atcelt jauno noteikumu, ka pieprasa visām spēlētājām laukumā obligāti doties īsos svārkos.

Pretenzijas pret jauno kārtību izteica Ķīna, Indonēzija un Indija, kā arī Dānija un Zviedrija. Pēc Pasaules Badmintona federācijas (BWF) iepriekš pieņemtā lēmuma īso svārku noteikumiem jāstājas spēkā 1.jūnijā, tomēr reglamentā iespējamas izmaiņas, informēja Malaizijā bāzētās BWF mārketinga vadītājs S. Selvams.

Jaunie noteikumi sievietēm ļaus spēlēt biksēs komplektā ar svārkiem

Jaunie noteikumi paredz iespēju sievietēm spēlēt arī šortos vai biksēs, taču tikai komplektā ar minisvārkiem vai kleitu. Pēc protestiem jaunas izmaiņas apģērba kodeksā varētu pieņemt 28.maijā Ķīnā BWF ikgadējā sanāksmē.

Nevēloties akcentēt seksualitāti

BWF viceprezidents Paisans Rangsikitpo iepriekš stāstīja, ka svārku uzspiešana nav akcents spēlētāju seksualitātes izcelšanai, bet gan estētisks stila jautājums badmintona tēla uzlabošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu