Latvijas hokejisti šovakar spēkosies ar somiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Otro spēli pasaules hokeja čempionātā Bratislavas "Orange Arena" arēnā šodien aizvadīs Latvijas nacionālā komanda, kas D apakšgrupas mačā tiksies ar spēcīgo Somijas izlasi. Spēles sākums pulksten 21.15 tiešraidē TV3 kanālā.

Čempionātu galvenā trenera Oļega Znaroka vadītā Latvijas izlase sāka ar zaudējumu 2:4 pērnā gada čempionvienībai Čehijai. Spēcīgajam sāncensim Latvija piekāpās līdzvērtīgā cīņā (spēles gaitā divreiz atradās vadībā), kas liek optimistiski raudzīties uz turnīra turpinājumu.

Pēc pirmajām spēlēm robi sastāvā

Tikmēr Somijas valstsvienība atklāšanas mačā ar 5:1 pārliecinoši uzvarēja Dānijas komandu. Gan Latvija, gan somi pirmajās spēlēs cieta robus sastāvā, līdz ar to tiks pārkārtotas rindas. Mūsu komandas šīsdienas pretinieks zaudēja Latvijas publikai labi zināmo uzbrucēju Leo Komarovu, kam plaukstai uzliktas 15 šuves. Pret Latviju viņš, visticamāk, nespēlēs un, iespējams, būs spiests izlaist arī spēli ar čehiem.

Latvijas izlasē trīs spēļu diskvalifikāciju par nepareizu spēka paņēmienu pret čehu Radeku Martineku piešķīra aizsargam Artūram Kuldam. Čehijas izlases spēlētājs pasaules čempionātā vairs nespēlēs un viņam būs jāārstējas vismaz sešas nedēļas, prognozē mediķi. Mūsu valstsvienības vadība gan uzskata, ka spēka paņēmiens izpildīts noteikumu robežās, un darīs visu, lai vienam no Latvijas izlases aizsardzības balstiem Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) disciplinārā komisija sodu mīkstinātu.

Somiem četri NHL spēlētāji

Jukas Jalonena vadītajā Somijas izlasē ir četri Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu spēlētāji - uzbrucēji Miko Koivu (Minesotas "Wild") un Tuomo Rūtu (Karolīnas "Hurricanes"), kā arī aizsargi Sami Lepisto (Kolumbusas "Blue Jackets") un Ansi Salmela (Ņūdžersijas "Devils"). Vairāki somu spēlētāji pārstāv spēcīgus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus Kazaņas "Ak Bars" un Magņitogorskas "Metallurg".

Līdz šim pasaules čempionātos allaž pārāki bijuši somi

Ar Somiju Latvijas izlase divreiz tikās sagatavošanās posmā pasaules čempionātam. "Arēnā Rīga'' abos mačos 5:0 un 5:3 pārāka bija Somija. Bet pēdējo reizi PČ vienības spēkiem mērojās 2008. gadā Halifaksā (Kanāda), kad ar rezultātu 2:1 uzvarēja Somija. Līdz šim pasaules čempionātos Latvijai somus nav izdevies uzvarēt.

''Somi viennozīmīgi ir komanda, kas vienmēr var sagādāt pārsteigumu. Tā ir ļoti liela [spēlētāju] atlase, stingra treneru izvēle.

Viņi ir ātri, viņi ir tehniski un ļoti bīstami šajā ziņā,''

Latvijas izlases pretinieku portālam TVNET īsumā raksturo ilggadējais valstsvienības hokejists, pašreizējais HK "Rīga'' treneris Aigars Cipruss.

Dienas pirmajā D apakšgrupas spēlē Čehija tiksies ar Dāniju.

Uz Slovākijas galvaspilsētu mūsu treneru korpuss līdzi ņēmis 25 spēlētājus, kuru vidū ir 3 vārtsargi, 8 aizsargi un 14 uzbrucēji. Pirmajā spēļu posmā gan drīkstēs pieteikt 23 hokejistus, otrajā – vēl divus.

Kā ziņots, Latvijas komandas vadība sev par mērķi izvirzījusi iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet uzdevums no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ir saglabāt vietu elites divīzijā.

Pirmā posma pēdējo spēli Latvijas izlase aizvadīs trešdien, kad "Orange Arena" spēkiem mērosies ar Dāniju. Tieši šīs duelis tiek uzskatīts par galveno spēli cīņā par kādas komandas iekļūšanu nākamajā kārtā.

PČ Bratislavā un Košicē risinās no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu