Latvijas - Somijas mačā noslēgsies PČ apakšgrupu turnīrs (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas nacionālā hokeja komanda šodien aizvadīs pēdējo, septīto spēli pasaules čempionāta (PČ) apakšgrupu turnīrā, Helsinku «Hartwall» arēnā tiekoties ar turnīra rīkotāju Somiju. Veiksmes, izcila snieguma un citu spēļu labvēlīga rezultāta gadījumā mūsu komanda var kvalificēties ceturtdaļfinālam. Mača sākums pl. 20.15 tiešraidē kanālā TV3.

Lai iekļūtu 1/4 finālā, Latvijas hokejistiem pamatlaikā jāpieveic Somijas valstsvienība, kas jau nodrošinājusi vietu labāko astoņu komandu skaitā. Tāpat ASV ir jāuzvar Slovākija, bet Francijai jāpieveic Vācija.

Vietu spēcīgāko sabiedrībā Latvija nosargāja pirmdien, kad ar 3:1 pieveica Franciju un vēlāk Krievija 8:4 apspēlēja Austriju, kura kopā ar Slovēniju atgriežas pirmajā divīzijā.

Somi labi slido un labi saprotas laukumā

«Galvenais ir būt gataviem. Atdosim visus spēkus, un tad jau redzēsim, kāds būs rezultāts. Galvenais ir ievērot disciplīnu. Šodien [pirmdien] mēs to parādījām. Somi spēlē amerikāniskā stilā, viņi visi labi slido un labi saprotas,» gaidāmo pretinieku raksturo Latvijas valstsvienības centra uzbrucējs Jānis Sprukts. Viņš savas karjeras laikā vairākus gadus spēlējis Somijā.

Latvija līdz šim somus PČ nav uzvarējusi

Latvija pasaules čempionātos Somijas izlasi nekad nav uzvarējusi. Pēdējā tikšanās reizē (2011. gads) mūsu komanda bija vistuvāk panākumam, kad piekāpās ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā.

<b>KALENDĀRS/TURNĪRA TABULAS</b>

Somijas izlases spēlētāju sastāvā ir vietējā čempionāta un KHL īpatsvars. Komandai pagājušās nedēļas nogalē pievienojās talantīgais uzbrucējs Mikaēls Granlunds. Viņš šo sezonu aizvadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Minesotas «Wild», tiesa, tā viņam izvērsās ne visai veiksmīga. Taču valstsvienības kreklā 21 gadu vecais hokejists allaž spēlējis ļoti labi.

Rīt pasaules čempionātā ir brīvdiena, bet ceturtdien notiks visas ceturtdaļfināla spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Kā nākamā turnīra organizatori augstāko divīziju nevar atstāt Baltkrievija. Vietu sadalījums, cīņa par medaļām kļūs zināma Zviedrijā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu