Atkāpties vairs nav kur. Latvija šodien pret Franciju (58)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas valstsvienības vārtu drošība pasaules čempionāta (PČ) pirmdienas mačā pret Francijas izlasi tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim. Pirms gaidāmās cīņas sarunā ar žurnālistiem komandas galvenais treneris Teds Nolans atklāja, ka veicis arī vairākas izmaiņas spēlētāju virknējumos.

20 gadus vecais Gudļevskis vārtos stāsies trešajā pasaules čempionāta cīņā pēc kārtas.

Iepriekš Gudļevskis piedalījās divos mačos, kur Latvija ar 5:3 uzvarēja Slovākiju, bet nākamajā spēlē ar 0:2 atzina Vācijas pārākumu.

Pēc viena mača diskvalifikācijas ierindā atgriezies 19 gadus vecais uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņš šodien spēlēs kopā ar Ronaldu Ķēniņu un Miku Indraši.

Tikmēr trešajā maiņā slidos Andris Džeriņš, Gints Meija un Roberts Jekimovs, bet ceturto uzbrucēju virknējumu veidos Armands Bērziņš, Vitālijs Pavlovs un Juris Štāls.

Tāpat pēc divu maču pārtraukuma atgriezīsies savainotais aizsargs Agris Saviels. Viņš šodien pēc rīta treniņa, aprunājoties ar Nolanu, konstatēja, ka ir gatavs doties cīņā.

«Savas karjeras laikā esmu bijis dažādās situācijās. Arī, kad tas ir uz dzīvību vai nāvi. Hokejā nekad neko iepriekš nevar paredzēt.

Ar Franciju esam iepriekš spēlējuši un uzvarējuši, kāpēc lai to nepaveiktu vēlreiz,» sacīja Teds Nolans.

Lai saglabāto vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Latvija atlikušajos divos mačos jāizcīna trīs punkti.

Latvijas galvenajai konkurentei Austrijai, kuras kontā ir pieci punkti, pēdējā cīņā jātiekas ar pasaules čempioni Krieviju.

Šodien risināsies vēl trīs mači. Plkst.17.15 pēc Latvijas laika Stokholmā Dānija sacentīsies ar Baltkrievijas izlasi, plkst.20.15 Helsinkos sāksies cīņa starp Austrijas un Krievijas izlasēm (tiešraide kanālos TV5 un «Viasat Sport Baltic»), bet vēl stundu vēlāk Stokholmā Kanāda tiksies ar Slovēniju.

Latvijas hokeja izlase Francijai zaudējusi jau trijās spēlēs pēc kārtas, tiesa divas no tām bijušas pārbaudes spēles, bet no tām Latvijas galvenais uzdevums bija nospēlēt neizšķirti.

Tā pagājušā gada decembrī Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posma mačā, kas risinājās Lionā Latvija zaudēja ar 4:7. Turpinājumā oktobrī vienības Rīgā tikās olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā, kurā mājinieki piekāpās pagarinājumā ar 2:3, tomēr jau pēc pamatlaika svinēja kvalificēšanos Soču Olimpiādei. Savukārt abu komandu pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvija 28.aprīlī izbraukumā piekāpās ar 1:3.

Savukārt pasaules čempionātos augstākajā divīzijā abas izlases līdz šim savā starpā tikušās trīs reizes, Latvijai izcīnot trīs samērā pārliecinošas uzvaras - 1997.gadā Latvija bija pārāka ar 6:2, vēl pēc diviem gadiem uzvarēja ar 8:5, bet 2009.gadā pārspēja pretiniekus ar 7:1.

Pēc spēles ar Franciju Latvija otrdien aizvadīs pēdējo pasaules čempionāta maču, tiekoties ar mājiniekiem Somiju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Kā nākamā turnīra organizatori augstāko divīziju nevar atstāt Baltkrievija. Vietu sadalījums, cīņa par medaļām kļūs zināma Zviedrijā.

Komentāri (58)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu