Jekimovs: Lielisks bija Vācijas izlases vārtsargs (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu ļoti svarīgā spēlē pasaules čempionātā (PČ) hokejā sestdien Helsinkos (Somija) piedzīvoja Latvijas nacionālā komanda, kas ar 0:2 «Hartwall Arena» piekāpās Vācijas valstsvienībai. Pēc cīņas TVNET uz sarunu aicināja Latvijas komandas uzbrucēju Robertu Jekimovu, kurš skaidroja neveiksmes iemeslus.

Neizmantoja savas iespējas

«Viss bija labi, darbojāmies labi. Trešajā trešdaļā jutos lieliski. Arī mūsu maiņai bija vairākas vārtu gūšanas iespējas. Bija momenti, kas bija jāizmanto. Lielisks bija Vācijas izlases vārtsargs,» šīs dienas maču raksturoja Jekimovs.

Veiksme bija Vācijas pusē

23 gadus vecais Jekimovs arī atklāja treneru uzstādījumu pirms šā mača. «Nedrīkstējām zaudēt savas divcīņas. Tāpat Nolans piekodināja par kļūdām savā aizsardzības zonā.»

«Pietrūka momentu realizācijas,» atzina Jekimovs. «Vācijai šodien veicās vairāk.»

Jāuzvar Francija

«Nekas vēl nav zaudēts. Gatavosimies cīņai pret Franciju. Iesim uz laukuma un atdosimies par 100%. Francūži mums ir jāuzvar,» skaidroja Jekimovs.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Vāciju pasaules čempionātos savā starpā tikušās sešas reizes. Pirmajos divos turnīros 1997. un 1998. gadā Latvija tika pie graujošiem panākumiem ar 8:0 un 5:0, bet jau trešajā tikšanās reizē 2002.gadā tika ciesta neveiksme ar 2:3.

2004.gadā abas valstsvienības savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1, 2008.gadā Latvija atzina pretinieku pārākumu ar 3:5, bet pagājušajā gadā Latvija pārtrauca neveiksmju sēriju un pieveica Vāciju ar 3:2.

TVNET jau vēstīja, ka savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt aizsargi Georgijs Pujacs un Agris Saviels, bet Girgensona vietā spēlē Meija.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs pirmdien, kad spēkiem mērosies ar Francijas valstsvienību.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu