Ar Gudļevski vārtos šovakar cīņā pret Vāciju (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piekto spēli pasaules čempionātā (PČ) hokejā šodien aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas Helsinku «Hartwall Arena» tiksies ar Vācijas izlasi. Mača sākums pulksten 20.15, un to tiešajā translācijā pārraidīs kanālā TV3, TV5 un «Viasat Sport Baltic». Mūsu komandai palīdzēt nevarēs talantīgais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kam jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija, bet vārtus atkal sargās Kristers Gudļevskis.

Latvijas līdzjutēju noskaņojums labāks kļuva pēc ceturtdienas mača, kad ar «hat-trick» izcēlās komandas kapteinis Lauris Dārziņš, bet izlase ar 5:3 uzvarēja pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju pasaules čempionāta spēlēs.

Tikmēr Vācijas valstsvienība savā pēdējā spēlē (trešdien) ar rezultātu 2:0 pieveica Austriju, kurai Latvija piekāpās ar 3:6.

Meija atgriežas ierindā

Šīsdienas treniņā valstsvienības treneru korpuss otrajā maiņā kopā ar Andri Džeriņu un Miku Indraši iespēlēja Gintu Meiju. Viņam ir neliels cirkšņa savainojums, bet doties laukumā viņš varēs. Malā šoreiz paliks aizsargi Agris Saviels un Georgijs Pujacs.

Latvija ar Vāciju vienmēr sīvi cīnījusies

«Zinu, ka Vācija ir laba komanda - bija tuvu uzvarai pret Slovākiju. Viņiem visiem ir dzirkstelīte acīs. Skaidrs ir tas, ka vācieši cīnīsies,» portālam TVNET sacīja Latvijas izlases aizsargs Ralfs Freibergs. «Latvijai nekad nav viegli pret Vāciju gājis, īpaši pēdējos gados, kad tur hokejs attīstās ļoti strauji. Tas ir tāpat kā Šveicē. Mums nevajag skatīties, kā viņi spēlē, bet pašiem jādara savs, arī kopīgi jānoskaņojas. Mums jābūt kā vienam kulakam. Ja mēs visu saliksim kopā, tad varam uzvarēt.»

Jāspēlē ļoti pašaizliedzīgi

«Jāguļas zem ripām, jāuzvar divcīņas pie bortiem. Ja paskatāmies uz Girgensonu [Zemgu], viņš nevienu nav palaidis garām un visiem dod iekšā. Jācīnās ar tādu pašu dzirksteli, kā to darījām ar Slovākiju. Mums nevajag skatīties, kad ir viņi - jāspēlē sava spēle. Cīnīsimies līdz galam, lai pierādītu, ka varam.»

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Vāciju pasaules čempionātos savā starpā tikušās sešas reizes. Pirmajos divos turnīros 1997. un 1998. gadā Latvija tika pie graujošiem panākumiem ar 8:0 un 5:0, bet jau trešajā tikšanās reizē 2002.gadā cieta neveiksmi ar 2:3.

2004.gadā abas valstsvienības savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1, 2008.gadā Latvija atzina pretinieku pārākumu ar 3:5, bet pagājušajā gadā Latvija pārtrauca neveiksmju sēriju un pieveica Vāciju ar 3:2.

Artūrs Irbe: Jāspēlē disciplinēti

«Visi tagad zina, kā ir uzvarēt, un spēlētāji ir sajutuši cits citu. Mēs spēlēsim pēc labākās sirdsapziņas, un rezultāts rādīs, kā būs. Tā [Vācija] ir fiziska komanda, un prognozēju, ka būs saspringts mačs. Pret tādu pretinieku ir jāprot savaldīties un jāspēlē disciplinēti. Ja to spēsim ievērot, tad pārējais ir saregulējams. Manuprāt, tās ir galvenās lietas, kam jāpievērš uzmanība,» uzskata treneris Artūrs Irbe.

Sestdien abās grupās trīs spēles

Šodien risināsies vēl pieci mači. Jau plkst. 12.15 Helsinkos sāksies cīņa starp ASV un Francijas izlasēm, bet stundu vēlāk Stokholmā čempionātu ļoti veiksmīgi sākusī Šveice spēkosies ar Dāniju.

Turpinājumā plkst.16.15 Helsinkos Somija sacentīsies ar Austriju (tiešraidē VSB), vēlāk plkst.17.15 Stokholmā Kanāda samēros spēkus ar Čehiju, bet diena noslēgsies plkst.21.15, kad Stokholmas galvaspilsētā sāksies duelis starp Norvēģiju un Baltkrieviju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlei ar Vāciju

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, (Edgars Masaļskis).

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Māris Jass, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs pirmdien, kad spēkiem mērosies ar Francijas valstsvienību.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Kā nākamā turnīra organizatore augstāko divīziju nevar atstāt Baltkrievija. Vietu sadalījums, cīņa par medaļām kļūs zināmi Zviedrijā.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu