Austrijas uzbrucējs: Latvieši iznāca no ģērbtuvēm un šāva kā ar pistoli (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzvarētā spēle pret Latvijas valstsvienību pasaules hokeja čempionātā ļāvusi Austrijas izlasei atgūt pārliecību par saviem spēkiem, turklāt, ja latvieši parādīja, kā jāspēlē hokejs, tad austrieši demonstrējuši, kā jāgūst vārti, vēsta Austrijas laikraksti.

«Vieni spēlē hokeju, otri gūst vārtus»

«Ceturtdaļfināla sasniegšana bija Austrijas pasludinātais mērķis, taču, neskatoties uz otrdien gūto uzvaru pār Latviju, līdz tam vēl diezgan tāls ceļš ejams. Pēc četriem zaudējumiem šī bija pirmā uzvara pasaules čempionātā pār baltiešiem kopš 1999.gada,» raksta laikraksts «Der Standart». «Viņi mums parādīja, kā jāspēlē hokejs. Taču mēs viņiem parādījām, kā jāgūst vārti,» avīze citē aizsarga Tomasa Peka teikto.

Austrija pamodās pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem

«Jau no spēles pirmās minūtes austrieši gribēja būt pilnībā mobilizējušies, lai atkal nenokļūtu iedzinējos - kā spēlē pret Franciju. Taču tas neizdevās. Aizsardzība nebija uzdevumu augstumos, un ceturtajā minūtē brīvi stāvošais Armands Bērziņš latviešus izvirzīja vadībā. Tik agri nonākot iedzinēju lomā, austrieši izskatījās šokēti un nākamās desmit minūtes nespēja izveidot sakarīgu spēli,» austriešiem nelabvēlīgo spēles sākumu apraksta avīze «Die Presse». Taču austriešu komandu pamodinājis pasaules čempionāta debitants Florians Iberers, kad ar metienu no zilās līnijas panāca neizšķirtu.

Austrijai varētu pietikt ar četriem punktiem

Kad rezultāts jau bija 4:1 Austrijas labā «Agra Saviela un Laura Dārziņa divi gūtie vārti atkal deva cerību baltiešiem», taču Austrijas izlase izcēlās ar vēl diviem precīziem metieniem un «nodrošināja sev tik svarīgos trīs punktus» čempionātā, vēsta laikraksts, piebilstot, ka gadījumā, ja trešdienas spēlē pret Vācijas izlasi tiks gūts kaut viens punkts, ar to varētu pietikt vietas saglabāšanai augstākajā divīzijā.

Uzvaras galvenais kaldinātājs - vārtsargs

Avīze «Kurier» uzsver, ka austriešiem bija vajadzīgi 14 gadi, lai beidzot atkal uzvarētu Latviju. «Uzvaras tēvs pavisam noteikti bija vārtsargs Tomass Štarkbaums, par kuru pēc pirmajām divām spēlēm jau sāka šaubīties,» raksta avīze. Laikraksts norāda uz uzbrucēja Tomasa Vaneka teikto, ka spēles sākums padevies grūts un austriešu vārti «apšaudīti» ik pēc pāris sekundēm, bet galvenais treneris Menijs Viveiross, neskatoties uz gūto uzvaru, paziņojis, ka «no trīs [čempionātā] nospēlētajām spēlēm šī bija vissliktākā».

Nosedza Latvijas izlases vārtu priekšu

Avīze arī citē Austrijas labā pirmos vārtus guvušo Ibereru: «Latvieši iznāca no ģērbtuvēm un šāva kā ar pistoli. Gan jau noskatījās to no Francijas. Taču mēs, par laimi, atguvāmies un spēlējām arvien labāk, izmantojot viņu pieļautās kļūdas. Nolikām vārtu priekšā Peku un radījām pamatīgu burzmu. Viņu vārtsargs bieži nevarēja redzēt ripu.»

Savukārt «Kleine Zeitung» paudusi, ka uzvara pār Latviju ļāvusi Austrijas izlasei atgūt pārliecību. «Beidzot pēc zaudējumiem ASV (3:5) un Francijai (1:3) turnīrā guvām pirmo uzvaru. Pēc vāja spēles sākuma pret Latvijas izlasi austrieši spēja atgūties, saglabāt vēsu prātu un gūt sešus vārtus. Latvieši no 1:4 rezultāta starpību samazināja līdz 3:4 un izdarīja milzīgu spiedienu,» vēsta preses izdevums, piebilstot, ka ne viss spēlē izdevies, taču uzvara ir gūta. Arī «Kleine Zeitung» citē Peka teikto, ka austrieši parādījuši latviešiem, kā spēlē jāgūst vārti.

Kā ziņots, Latvijas hokeja valstsvienība trešajā pasaules čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 3:6 (1:2, 1:2, 1:2) piekāpās Austrijai, ciešot trešo neveiksmi trijās spēlēs.

Latvijas un Austrijas izlases iepriekš pasaules čempionātu laikā bija tikušās piecas reizes - pirmajā mačā 1999.gadā ar 5:2 pārāki bija austrieši, bet nākamās četras reizes uzvarēja Latvija. Līdz šim pēdējā no mačiem 2011.gadā abas komandas aizvadīja izšķirošo cīņu par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, Latvijai uzvarot ar 4:1. Pirmajā divīzijā gan Austrija uzkavējās tikai vienu gadu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim kārtām Helsinku grupā pirmajā vietā ar deviņiem punktiem atrodas pašreizējā čempionvienība Krievija, par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem ir ASV un Slovākijas izlasēm. Pa trim punktiem ir Francijas un Austrijas izlasēm, pie viena punkta tikusi Vācija, bet Latvija joprojām cīnās bez punktiem.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14. maijā būs ar Franciju un Somiju. Lai izvairītos no izkrišanas uz pirmo divīziju, Latvijas hokejistiem turnīra atlikušajos mačos nepieciešamas vismaz divas uzvaras.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu