Latvijai šodien līdz šim svarīgākā spēle čempionātā (61)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja valstsvienība šodien Helsinkos aizvadīs trešo spēli pasaules čempionātā (PČ), «Hartwall Arena» tiekoties ar Austrijas izlasi. Galvenais treneris Teds Nolans gaidāmo cīņu nosauca par līdz šim svarīgāko turnīrā. Mača sākums paredzēts plkst. 16.15, un to tiešraidē translēs kanālā TV3.

Abas komandas līdz šim cīnās bez uzvarām. Austrijas izlase čempionātu sāka ar zaudējumu 3:5 pret ASV, bet nākamajā spēlē 1:3 piekāpās Francijai. Savukārt Latvijas nacionālā komanda pirmajā mačā 0:6 kapitulēja pagājušā gada čempionvienībai Krievijai, bet iepriekšējā spēlē 1:4 atzina ASV komandas pārākumu.

Ir gūta laba mācība

«Pret Austriju iesim laukumā tikai un vienīgi pēc uzvaras. Citu domu nemaz nepieļaujam. Šīs divas iepriekšējās spēles mums bija laba mācība,» portālam TVNET pirms gaidāmā mača sacīja Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass, kurš šodien dosies laukumā pēc izciestās divu maču diskvalifikācijas.

Ģimenes apstākļu dēļ Latvijā atgriezies izlases treneris Artūrs Irbe un pagaidām nav zināms, vai viņš šajā turnīrā atgriezīsies pie valstsvienības treneru komandas tiltiņa.

Šī ir svarīgākā spēle čempionātā

«Teikt, ka gaidāmā spēle mums ir svarīga, nozīmē nepateikt neko. Ļoti labi apzināmies, kas ir likts uz kārts,» aģentūrai LETA pastāstīja Nolans. «Tāpat lieliski saprotam, ka mums būs jādemonstrē savs labākais sniegums. Pēc spēles pret Krieviju nākamajā mačā pratām parādīt uzlabotu sniegumu, un šoreiz ir jāpaveic tas pats.»

«Šī viennozīmīgi būs mūsu līdz šim svarīgākā spēle čempionātā. Lai mačā pret Krieviju tiktu pie punktiem, mums bija vajadzīga liela veiksmes deva, bet pret ASV nebijām nemaz tik tālu no pārsteiguma sagādāšanas,» uzskata treneris. «Austriju varam uzvarēt, ja spēlēsim savā līmenī.»

Tiks lemts par Pujaca un Meijas dalību

Šobrīd nav zināms vai spēlēt varēs aizsargs Georgijs Pujacs, kurš iepriekšējā spēlē guva auss savainojumu. Viņš izlaida treniņu pirmdien, bet otrdien jau bija uz ledus. Galvenais treneris Teds Nolans vēl nenosauca sastāvu, kādā izlase dosies laukumā. Tas kļūs zināms neilgi pirms mača sākuma.

Zināms gan, ka vārtus šodien sargās Edgars Masaļskis.

Vairāk jāmet pa vārtiem

«Noteikti jāizdara vairāk metienu. Divās spēles vieni vārti - stipri par maz. Viss ir vienkārši - uzvarēs tā komanda, kas iemetīs vairāk,» portālam TVNET izteicās Latvijas komandas uzbrucējs Andris Džeriņš.

Otrdienas treniņā piedalījās visi trīs vārtsargi un 14 laukuma spēlētāji.

Savukārt Austrijas izlases treniņā nepiedalījās krietni vairāk hokejisti. Devies rīta pastaigā netālu no «Hartwall Arena» bija viens no valstsvienības līderiem Tomass Vaneks. Viņš ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo «Sabres» rezultatīvākais spēlētājs.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Slovākiju, kamēr Austrija trešdien tiksies ar Vācijas hokejistiem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Komentāri (61)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu