Latvijas izlase neizmanto savas iespējas un zaudē ASV (322)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otro zaudējumu pasaules čempionātā (PČ) svētdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas Helsinku apakšgrupas spēlē ar 1:4 (0:0, 1:2, 0:2) piekāpās ASV valstsvienībai. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā guva Artūrs Kulda.

Spēli aktīvāk iesāka Latvijas izlase, bet Edgars Masaļskis pirmoreiz cīņā iesaistījās trešajā minūtē un pēc tam jau iniciatīvu pārņēma amerikāņi. Cīņas sestajā minūtē Latvijas izlasi mazākumā atstāja Georgijs Pujacs, tomēr šo laiku latvieši izturēja pārliecinoši.

Savukārt desmitajā minūtē jau ASV valstsvienību mazākumā atstāja Kreigs Smits. Vairākuma laikā Latvija kontrolēja ripu, tomēr ļoti bīstamus metienus nespēja izpildīt.

Pēc vairākuma Latvijai bija vēl pāris labas iespējas, bet četras ar pusi minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām lielisks moments bija Laurim Dārziņam, kurš pēc Mārtiņa Cipuļa piespēles izgāja viens pret amerikāņu vārtiem, tomēr pārāks bija vārtsargs Bens Bišops.

50 sekundes pirms trešdaļas beigām pret Jāni Spruktu noraidījumu nopelnīja ASV izlases līderis Pols Ščasnijs, bet šajā laikā neko bīstamu neizveidoja un pirmā spēles daļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otro trešdaļu Latvijas izlase turpināja vairākumā. To izmantot neizdevās, bet divas sekundes pēc pretinieku piektā spēlētāja iznākšanas tomēr beidzot izdevās pārtraukt ieilgušo sausuma sēriju, kad precīzs bija Kulda.

Tomēr Latvijas izlases prieki nebija ilgi un tieši pēc vienas spēlētas minūtes pēc ilgstošas cīņas vārtu priekšā Masaļski pārspēja Stepltons. Vēl pēc vienas minūtes Latvijas izlasi mazākumā atstāja Juris Štāls un trešdaļas piektajā minūtē to izmantoja Moss, kurš arī izcēlās ar atkārtotu metienu un Latvija nokļuva zaudētājos ar 1:2.

Turpinājumā abas komandas paspēja uzspēlēt gan vairākumā, gan mazākumā, gan arī četratā, bet iniciatīvu uz ilgāku laiku pārņēma ASV izlasi, ko izdevās apturēt vien 13.minūtē, kad pēc Ronaldu Ķēniņu noraidījumu nopelnīja Džastins Folks.

Spēle otrās trešdaļas otrajā pusē bija kļuvusi asa un vēlāk sekoja vēl pāris noraidījumi. Kaut vairāk labu momentu bija Latvijas izlasei, rezultāts nemainījās un tā joprojām atradās iedzinējos.

Tāpat otrās trešdaļas vidū notika nepatīkams incidents, kad pēc pretinieku metiena ripa trāpīja pa galvu Georgijam Pujacam, kurš pēc tam uzreiz grīļīgā gaitā devās uz ģērbtuvēm.

Trešo trešdaļu aktīvāk iesāka amerikāņi, bet labākā vārtu gūšanas iespēja bija Latvijai, kad viens pret pretinieku vārtiem izgāja Cipulis. Tomēr arī šoreiz pārāks bija Bišops, kurš tvēra vārtu stūrī lidojošu metienu.

Trešdaļas vidū pie noraidījuma tika Aleksejs Širokovs un šo vairākumu izmantoja Batlers, bet vēl pēc neilga brīža izcēlās arī Hanviks. Neskatoties uz visiem centieniem, atspēlēties Latvijas hokejistiem vairs neizdevās un tika ciesta neveiksme.

Šajā mačā Latvijas izlases rindās debitēja jaunais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš spēlēja otrajā maiņā. Līdz ar to mačam nebija pieteikts Gints Meija, kā arī Koba Jass, kurš joprojām nevar spēlēt diskvalifikācijas dēļ.

Latvija - ASV 1:4 (0:0, 1:2, 0:2).

Vārtu guvēji: 1:0 Artūrs Kulda (Sprukts, Dārziņš) (21:11), 1:1 Tims Steipltons (Batlers, 22:11), 2:1 Deivids Moss (Ščasnijs, Truba) (vair, 24:21), 3:1 Bobijs Batlers (Džonsons, Steipltons) (vair, 50:51), 4:1 Mets Hanviks (Ščasnijs, Smits) (52:51).

Metieni: 22 - 19

Soda minūtes: 14 - 12

Latvijas izlases sastāvs spēlē ar ASV

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

«ASV ir laba komanda. Mēs centīsimies parādīt iespējami labāko sniegumu un cīnīsimies cik varam. Redzēsim kā būs,» pirms mača sacīja Nolans.

Pasaules čempionātu Latvijas izlase sāka sestdien, kad ar 0:6 kapitulēja pagājušā gada spēcīgākajai komandai Krievijai, bet ASV ar rezultātu 5:3 pārspēja Austrijas hokejistus.

Dienas pirmajā spēlē Helsinku apakšgrupā Francijas izlase ar rezultātu 3:1 pieveica Austriju, sagādājot tai otro zaudējumu pēc kārtas, bet nākamajā mačā Krievija 4:1 uzvarēja Vāciju.

Pretinieku sastāvā iekļauti 19 NHL spēlētāji

ASV komandas sastāvā ir iekļauti 19 Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti un pa vienam pārstāvim ir no Amerikas Hokeja līgas (AHL), Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta Austrumu koledžu hokeja asociāciju (WCHA) divīzijas, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un OHL.

Latvijas un ASV izlases līdz šim pasaules čempionātu ietvaros tikušās deviņas reizes, divos mačos uzvarot, vienā cīnoties neizšķirti un sešos zaudējot. Tomēr pēdējās piecās cīņās ciestas neveiksmes.

Nākamā spēle pret Austrijas valstsvienību

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Katras grupas vājākā komanda atstās elites divīziju

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Komentāri (322)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu