Latvijai sākas pasaules čempionāts. Šodien pret Krieviju (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar spēli pret turnīra galveno favorīti - Krievijas hokeja izlasi pasaules čempionātu (PČ) Helsinkos šodien atklās Latvijas valstsvienība. Teda Nolana vadītā komanda pagājušā gada spēcīgākajai izlasei pretī stāsies pulksten 16.15, un TV tiešraidē to varēs skatīties kanālā TV3.

<b>KALENDĀRS/TURNĪRA TABULAS</b>

Pirms gaidāmā mača Latvijas izlase Helsinkos aizvadījusi trīs treniņus, no kuriem vienu spēļu norises vietā. Treniņos Nolana padotie pieslīpēja sadarbības, taktiku un strādāja pie vairākuma realizācijas. «Hartwall Arena» ledus ir pamīksts, kam Latvijas hokejisti būšot gatavi. Spēlētāju noskaņojums ir veselīgi kaujiniecisks.

Šodien malā paliks aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Koba Jass, kam spēkā diskvalifikācija no 2012. gada čempionāta. Viņš nevarēs piedalīties arī nākamajā spēlē. Vēl arī netiek atklāts, kas sargās Latvijas vārtus.

Nav nozīmes, ar ko jāaizvada pirmais mačs

«Esam lietas kursā, ka Krievijai ir lieliska komanda,» portālam TVNET pirms gaidāmā mača sacīja aizsargs Artūrs Kulda. «Pret vairākiem hokejistiem jau esmu spēlējis. Pret visiem sāncenšiem jāgatavojas vienādi. Katrā mačā izliksimies uz 100%.»

Krievijas izlases rindās šogad ir septiņi Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji ar Iļju Kovaļčuku priekšgalā. Interesanti, ka vārtsargs Iļja Brizgalovs (Filadelfijas «Flyers») vēl dažas dienas pirms turnīra sākuma izteicās, ka nezinot, ar ko jātiekas pirmajā mačā.

Maksimāli jākoncentrējas

«Gatavi mēs esam. Kā būs - redzēsim spēlē pret Krieviju. Ja būsim pietiekami koncentrējušies, viss būs kārtībā,» izteicās Latvijas nacionālās komandas centra uzbrucējs Jānis Sprukts. «Abām komandām tā ir pirmā spēle, tā ka grūti kaut ko pateikt. Varbūt mums tas nāks par labu, bet varbūt otrādi.»

Tikmēr uzbrucējs Roberts Jekimovs portālam TVNET norādīja, ka sajūtas pirms čempionāta ir fantastiskas un viņš ir gatavs darīt visu, lai palīdzētu izlasei sasniegt pēc iespējas augstus rezultātus. «Jāspēlē komandas spēle.

Kādus uzdevumus stādīs treneri, tos arī centīsimies izpildīt.

Protams, ka vienmēr gribas pēc iespējas labi nospēlēt un palīdzēt ar savu klātbūtni.»

Krievijas komanda pretiniekus nešķiro

«Pret Latviju aizadīsim savu pirmo spēli turnīrā. Domāju, ka esam labi sagatavojušies. Katrai spēlei atsevišķi gan gatavojamies, gan noskaņojamies. Mums galvenais ir izcīnīt uzvaru,» pirms spēles ar Latviju teica Krievijas valstsvienības aizsargs Iļja Ņikuļins.

Arī pagājušajā gadā Latvija - Krievija tikās čempionāta ievadā. Toreiz uzvaru ar 5:2 guva nākamie pasaules čempioni.

Dienas pirmajā spēlē Helsinku grupā ASV spēlēs ar Austriju (pl. 12.15), bet vakara mačā (pl. 20.15) mājinieki somi tiksies ar Slovākiju.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Krieviju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Pēc tam Latvija spēlēs pret ASV, Austriju, Slovākiju, Vāciju Franciju un Somiju. Četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu