Freibergs: No Krievijas baidīties nedrīkst (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs, kurš ir pasaules čempionātu (PČ) debitants, pēc pirmā komandas treniņa Helsinkos dalījās iespaidos par redzēto. Viņš ir pārliecināts, ka vienots un smags darbs šajā turnīrā tiks atalgots ar uzvarām.

Gods pārstāvēt Latviju

«Jūtos fantastiski,» pēc pirmā Latvijas treniņa «Hartwall» arēnā sacīja Freibergs. «Tas priekš manis ir kaut kas liels. Būt šeit un pārstāvēt Latviju ir ļoti patīkami.»

21 gadu vecais aizsargs, kuram šī būs debija pasaules čempionātā, atklāja, ka šajā pavasarī nemaz nebija gaidījis izsaukumu uz izlasi.

Izvirzījis sev mērķus

«Vienmēr priekš sevis cenšos izvirzīt kādu mērķi. Vienu no uzdevumiem esmu izpildījis, bet ir arī vēl citi, kurus es jums šoreiz neatklāšu. Runājot par Latvijas izlases mērķiem, tad tas ir cīnīties katrā spēlē un neatdot pretiniekam nevienu centimetru. Izpildīsim šos nosacījumus - būs uzvaras,» stāstīja aizsargs.

No krievu sarkanās «mašīnas» nebaidās

«Baidīties nedrīkst, jo, tad neizdosies pilnīgi nekas,» komentāru par gaidāmo maču pret Krieviju sniedza Freibergs. «Mēģinu šobrīd ar sevi individuāli strādāt un runāt. Cenšos prātā izanalizēt situācijas, kā es rīkošos, ja pret mani izies Iļja Kovaļčuks vai kāds cits augstas klases spēlētājs. Jābūt pašpārliecinātam un jānotic saviem spēkiem, tad arī viss izdosies.»

Mūsu izlase pirmo spēli aizvadīs sestdien, kad otro gadu pēc kārtas čempionāta ievadā jātiekas ar pašreizējo titula īpašnieci Krieviju.

Pēc tam Latvija spēlēs pret ASV, Austriju, Slovākiju, Vāciju Franciju un Somiju. Četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans otrdien preses konferencē paziņoja, ka izlasei pasaules čempionātā izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā. Valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans ļoti saprotoši uztvēra federācijas uzstādījumu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

TVNET Helsinkos!

Uz Helsinkiem devusies arī «TVNET Sports» komanda Edgara Garosa un Gata Krecera personā. TVNET operatīvi nodrošinās informāciju par Latvijas hokejistu sekmēm, kā arī par visu pārējo izlašu veikumu. Tas viss būs atrodams «TVNET Hokejs 2013».

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu