Pašlaik nav zināms, kad Girgensons pievienosies hokeja izlasei (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašlaik vēl nav zināms, kad uzbrucējs Zemgus Girgensons pievienosies Latvijas hokeja izlasei, kas šonedēļ uzsāks dalību pasaules čempionātā.

Trešdien Girgensonam noslēdzās Amerikas hokeja līgas (AHL) sezona, kur viņa pārstāvētā Ročestras «Americans» vienība izslēgšanas turnīra jeb Kaldera kausa izcīņas pirmajā kārtā trīs mačos piekāpās Toronto «Marlies» komandai.

Pati Latvijas izlase ceturtdien devās ceļā uz čempionāta norises vietu Helsinkos. Valstsvienība uz turnīru aizceļoja 24 spēlētāju sastāvā, jau laicīgi vienu brīvu vietu atstājot tieši Girgensona piesaistei.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs aģentūrai LETA nevarēja pateikt, kurā dienā gaidāma Girgensona pievienošanās valstsvienībai. Izlases vadība pašlaik pie šī jautājuma strādā, tāpēc pašlaik nav zināms, vai uzbrucējs paspēs ierasties Helsinkos uz valstsvienības pirmo spēli sestdien pret Krieviju.

Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo «Americans» spēlētāju, bet izslēgšanas turnīra trīs mačos viņa kontā bija trīs gūti vārti un pozitīvs lietderības koeficients +2.

Kā ziņots, pēdējās divās dienās pirms došanās uz čempionātu no Latvijas izlases tika atskaitīti aizsargi Mārtiņš Porejs un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis, Kaspars Saulietis un Māris Bičevkis.

Līdz ar to izlases sastāvā uz čempionātu devās trīs vārtsargi - Edgars Masaļskis, kurš gan traumas dēļ nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis.

Tāpat komandas sastāvā būs astoņi aizsargi - Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Izlases treneru rīcībā čempionātā būs 14 uzbrucēji - Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Čempionātam var pieteikt līdz 25 hokejistiem, bet katrai konkrētajai spēlei - 22.

Kā ziņots, sagatavošanās posmā Latvijas izlase aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, ciešot sešus zaudējumus un gūstot vien deviņus vārtus.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet grupu vājākās komandas zaudēs vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas izlasei čempionātā izvirzīts uzdevums iekļūt ceturtdaļfinālā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu