Latvijas hokeja valstsvienība zaudē somiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu pirmajā pārbaudes spēlē savu skatītāju klātbūtnē gatavošanās ciklā pasaules čempionātam Slovākijā ceturtdien piedzīvoja Latvijas hokeja valstsvienība, kas ar 0:5 "Arēnā Rīga" atzina spēcīgās Somijas izlases pārākumu.

(Papildināts viss teksts.)

Viesu aktivitāte spēles sākumā noveda pie vairākiem noraidījumiem Latvijas komandas rindās. Astotajā minūtē tas maksāja zaudētus vārtus, kad veiksmīgi vārtu priekšā spēlēja Latvijas publikai labi zināmais Leo Komarovs. Viņš laboja partnera mestās ripas lidojuma virzienu, un tā nonāca Edgara Lūsiņa sargātajos vārtos.

Arī trešdaļas turpinājumā ripu vairāk kontrolēja somu hokejisti, kamēr Latvijas izlases spēlētāji atbildēja ar pretuzbrukumiem, tomēr kādu no tiem precīzi noslēgt neizdevās. Labākā iespēja gūt vārtus bija Robertam Bukartam.

Otro trešdaļu aktīvāk sāka Somija un jau piektajā minūtē dubultoja pārsvaru, kad Latvijas hokejisti rupji kļūdījās savā aizsardzības zonā un Pūstinens ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī panāca 2:0.

Somija turpināja aktīvi uzbrukt un pēc nepilnām trīs minūtēm guva arī trešos vārtus. Lūsiņš vairākus somu metienus atvairīja, taču ar Pūstinena atkārtotu metienu no tuvas distances netika galā, un rezultāts kļuva jau 3:0 Somijas izlases labā.

Otrās trešdaļas otrajā pusē cīņa bija līdzīga, jo abas komandas apmainījās ar vairākiem noraidījumiem, taču neviens no vairākumiem netika realizēts. Pēdējās minūtēs nedaudz aktīvāk uzbruka Latvijas hokejisti, tomēr līdz kaut cik bīstamam metienam viņi netika un rezultāts nemainījās.

Mača noslēdzošā trešdaļa Latvijas izlasei sākās neveiksmīgi, jo jau 39. sekundē Pūstinens no diezgan asa leņķa raidīja ripu starp Lūsiņa kājsargiem, gūstot savus trešos vārtus mačā un panākot jau 4:0.

Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem Latvijas hokejistiem bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem, tomēr šis lielais vairākums netika realizēts.

Nepilnas sešas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām abas komandas izpelnījās abpusējo noraidījumu, bet jau pēc minūtes uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Miķelis Rēdlihs, tādējādi Latvijas izlasei gandrīz 40 sekundes nācās spēlēt trijatā pret četriem pretiniekiem. Somijas hokejistiem izdevās izmantot šo mājinieku dāvāto iespēju, un mača 56. minūtē Hietenens panāca jau graujošu 5:0.

Turpinājumā Latvijas hokejistiem atkal nācās aizstāvēties trijatā pret četriem somiem, tomēr šoreiz viesi vairākumu nespēja pārvērst gūtajos vārtos. Mača pēdējās trīs minūtes aizritēja samērā lēnā tempā un mierīgā cīņā, līdz ar to Latvijas izlasei neizdevās gūt kaut goda vārtus.

Latvijas izlase - Somijas izlase 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Vārtu guvēji: Leo Komarovs (Meenpē, Ūsitalo) 7:25 (1:0 vair.), Jūso Pūstinens 24:31 (2:0), Jūso Pūstinens (Pesonens) 27:37 (3:0), Jūso Pūstinens 40:39 (4:0), Jūso Hietenens (Pesonens, Puistola) 55:27 (5:0 vair.).

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Latvijas izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs un trīs vārtus guvušais Pūstinens.

Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens uz Rīgu atvedis 24 hokejistus, tostarp vairākus pazīstamus spēlētājus no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem.

Piektdien abas komandas turpat "Arēnā Rīga'' tiksies atkārtoti.

Līdz šim abas valstsvienības, gatavojoties pasaules čempionātam, bija aizvadījušas pa divām spēlēm. Somija vispirms ar 3:1 pārspēja Austrijas izlasi, bet pēc tam ar 3:2 uzvarēja arī Slovākiju. Tikmēr Latvija (ar 1:4 un 4:7) piekāpās Zviedrijai.

Pēc tam Latvija divreiz izbraukumā spēlēs ar Austriju (13. un 14. aprīlī), kā arī savā laukumā cīnīsies ar Norvēģiju (25. un 26. aprīlī).

Latvijas valstsvienības sastāvs spēlei ar Somijas izlasi

Vārtsargi: Edgars Lūsiņš, Māris Jučers.

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Māris Jass, Jānis Andersons, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Alberts Iliško, Mārtiņš Jakovļevs.

Uzbrucēji: Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Raimonds Vilkoits, Sergejs Pečura, Kaspars Saulietis, Juris Štāls, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Ronalds Ķēniņš.

Pasaules čempionāts Slovākijā risināsies no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

Latvijas valstsvienība spēlēs D apakšgrupā ar Somiju, Čehiju un Dāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu