Latvijas hokejisti uzņem spēcīgo Somijas izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Pirmo pārbaudes spēli savu skatītāju priekšā gatavošanās ciklā pasaules čempionātam Slovākijā šodien "Arēnā Rīga'' aizvadīs Latvijas hokeja valstsvienība, kas spēkiem mērosies ar spēcīgo Somijas nacionālo komandu. Mača tiešraide sāksies pulksten 19.30 Latvijas televīzijas 7. kanālā.

(Papildināts Latvijas izlases sastāvs.)

Somijas izlase Rīgā ieradās trešdien un tās pašas dienas vakarā aizvadīja treniņu spēles norises vietā "Arēnā Rīga''. Viegla nodarbība galvaspilsētas daudzfunkcionālajā arēnā uz ledus somiem paredzēta arī šorīt.

Abas valstsvienības līdz šim, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi divas spēles. Somija vispirms ar 3:1 pārspēja Austrijas izlasi, bet pēc tam ar 3:2 uzvarēja arī Slovākiju.

Tikmēr Latvija divreiz (ar 1:4 un 4:7) piekāpās Zviedrijai.

Spēcīgās Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens uz Rīgu atvedis 24 hokejistus, kuru vidū ir tādi pazīstami spēlētāji kā uzbrucēji Leo Komarovs no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas ''Dinamo'', Jarko Immonens un vārtsargs Petri Vehanens (abi no Kazaņas ''AK Bars'').

Kopš pārbaudēm ar Zviedrijas izlasi ir papildinājies Oļega Znaroka vadītās komandas kandidātu loks. Izlasei pievienojušies Rīgas "Dinamo'' vienībā spēlējošie brāļi Jēkabs, Krišjānis un Miķelis Rēdlihi un Ģirts Ankipāns, kā arī HK ''Rīga'' aizsargs Ēriks Ševčenko, Čehijas ekstralīgas pārstāvis Aleksejs Širokovs un ''Liepājas metalurga'' vārtsargs Māris Jučers.

Individuāli trenējas un sevi formā uztur pieredzējušais aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš. Paredzams, ka pēc savainojumu sadziedēšanas šie spēlētāji pievienosies izlases koptreniņiem.

Piektdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Pēc spēlēm ar Somiju Latvija divreiz izbraukumā spēlēs ar Austriju (13. un 14. aprīlī), kā arī savā laukumā cīnīsies ar Norvēģiju (25. un 26. aprīlī).

Biļetes uz pārbaudes spēlēm var iegādāties ''Biļešu servisa'' tirdzniecības vietās un interneta veikalā. Biļešu cenas 15, 10 un 6 lati, skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem 3 lati.

Latvijas valstsvienības sastāvs spēlei ar Somijas izlasi

Vārtsargi: Edgars Lūsiņš, Māris Jučers.

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Māris Jass, Jānis Andersons, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Alberts Iliško, Mārtiņš Jakovļevs.

Uzbrucēji: Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Raimonds Vilkoits, Sergejs Pečura, Kaspars Saulietis, Juris Štāls, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Ronalds Ķēniņš.

Pasaules čempionāts Slovākijā risināsies no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

Latvijas valstsvienība spēlēs D apakšgrupā ar Somiju, Čehiju un Dāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu