Liepājā vairs nebūs profesionālas hokeja komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Apvienotais futbola un hokeja klubs "Liepājas metalurgs" nākamajā sezonā vairs nevarēs atļauties profesionālu hokeja komandu, otrdien atklāja kluba valdes loceklis Ilgvars Šēns.

Kā zināms, "Liepājas metalurgs 2" aizvadītajā sezonā kļuva par Latvijas čempioniem.

Par profesionālas hokeja komandas uzturēšanas pārtraukšanu Šēns informēja otrdien notikušajā Latvijas virslīgas futbola čempionāta atklāšanas preses konferencē.

"Mums ir palicis tikai viens sponsors, kas ir "Liepājas metalurgs". Tādējādi vairs neesam spējīgi uzturēt divas profesionālas sporta spēļu komandas. Būs tikai futbola komanda, profesionālas hokeja komandas vairs nebūs," izteicās Šēns.

"Uzreiz pēc Latvijas čempionāta pēdējās spēles bijām spiesti visu komandu burtiski atlaist. Samaksājām algas un atvaļinājuma naudu un viens no otra atvadījāmies," piebilda Šēns.

Jau pagājušajā nedēļā parādījās informācija, ka "Liepājas metalurgs" nākamajā sezonā, visticamāk, nestartēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ).

Kluba vadība jau ilgāku laiku veica pārrunas ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vadību par vienības uzturēšanu kopējiem spēkiem.

Pirms šīs sezonas "Liepājas metalurgs" kļuva par "Dinamo" vienības fārmklubu, tāpēc daži liepājnieki tika pie iespējas spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) komandā "Rīga", bet trīs "Rīgas" komandas hokejisti Juris Štāls, Jānis Andersons un Gints Meija sezonas laikā tika pie ievērojama laika "Liepājas metalurga" rindās.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs jau pat bija saņēmis norādījumu konkrētu naudas summu rezervēt kopprojektam ar Liepājas vienību, tomēr sarunu izšķirošajā reizē Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas laikā "Dinamo" komanda tomēr paziņoja, ka pašiem nāksies nākamo sezonu sākt ar mīnusiem un tāpēc naudas sadarbībai ar Liepāju neesot.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" BAČ ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Žlobinas "Metallurg" komandas pārākumu, bet pēc tam spēcīgākie hokejisti pievienojās "Liepājas metalurgam 2", palīdzot tam triumfēt Latvijas atklātajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu