«Valmiera» nodrošina trešo vietu; LU iekļūst «play off»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis

Trešo vietu «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīra kopvērtējumā trešdien nodrošināja «Valmieras» komanda, bet pēdējo atlikušo vietu izslēgšanas spēļu turnīrā nodrošināja «Latvijas Universitātes» (LU) vienība.

Aizvadītajā mačā «Valmiera» izbraukumā ar rezultātu 102:82 (20:22, 26:19, 27:16, 29:25) uzvarēja iepriekšējo divu gadu valsts trešo spēcīgāko klubu «Liepāja»/«Triobet», LBL pamatturnīrā trešo vietu nodrošinot pēc sešu gadu pārtraukuma.

Uzvarētāju labā 27 punktus guva Pāvels Veselovs, 23 punktus iekrāja Raimonds Gabrāns, bet 22 punkti Jāņa Bērziņa kontā. Liepājas kluba labā tikmēr attiecīgi 19 un 18 punktus guva Arnolds Helmanis un ASV viesspēlētājs Pīrss Kaldvels.

Jāizceļ, ka valmieriešiem šī LBL turnīrā bija sestā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr LU saspringtā cīņā izbraukumā ar rezultātu 83:80 (15:22, 23:17, 23:25, 22:16) uzvarēja biznesa augstskolu «Turība «.

Izcīnītā uzvara LU komandai nodrošināja sesto vietu regulārajā čempionātā un tiesības otro gadu pēc kārtas spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Interesantākie notikumi risinājās mača pašās beigās, kad četras minūtes pirms cīņas noslēguma vadībā ar 80:72 atradās «Turība». Tomēr atlikušajā laikā mājinieki vairs punktus neguva, kas ļāva Žanim Peineram un Klāvam Strazdiņam ar četriem precīziem metieniem no soda metienu līnijas nodrošināt uzvaru LU vienībai.

LU komandas līderis Peiners šoreiz guva 26 punktus, bet Strazdiņa kontā 19 punkti. Tikmēr «Turības» labā attiecīgi 20 un 15 punktus guva Kārlis Apsītis un Mārtiņš Šteinbergs.

«Turība» uzvarējusi trijās no piecām sešām spēlēm, bet LU uzvarējusi sešās no septiņām pēdējām spēlēm.

Citā spēlē pie pārliecinoša panākuma tika valsts vicečempioni «Ventspils», kas savā laukumā ar 82:53 (12:14, 20:14, 25:12, 25:13) pārspēja «Jēkabpils» komandu.

Ventspilnieku rindās ar 17 punktiem izcēlās Jānis Timma, bet 15 punktus guva Akselis Vairogs. Tikmēr Jēkabpils kluba labā pa 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām iekrāja amerikānis Tods O'Braiens un Jurijs Aleksejevs.

LBL kopvērtējumā jau nodrošinātā pirmajā vietā ar 17 uzvarām 18 spēlēs atrodas čempioni «VEF Rīga», bet otrā ar 16 uzvarām 19 spēlēs ir «Ventspils». «Valmieras» kontā ir 22 uzvaras 34 spēlēs, kas tai garantē trešo vietu regulārās sezonas noslēgumā, tai ar 20 panākumiem 32 mačos seko «Barons kvartāls», bet «Jēkabpils» izcīnījusi 19 panākumus 33 cīņās. Labāko sešinieku ar 16 uzvarām 33 spēlēs noslēdz LU.

Ar ieņemtu trešo vietu «Valmiera» tādējādi potenciāli izvairījusies no spēkošanās ar čempionvienību «VEF Rīga» sacensību pusfinālā.

Pa 13 uzvarām attiecīgi 32 un 33 cīņās ir «Jelgavas» un «Liepāja»/«Triobet» vienībām, pēdējā no kurām ir iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļu ieguvēja, kas šosezon paliek ārpus izslēgšanas spēlēm. Devītie kopvērtējumā ar 11 uzvarām 32 cīņās ir «Jūrmala»/«Fēnikss» basketbolisti, desmito vietu ieņem biznesa augstskola «Turība» ar 11 uzvarām 33 mačos, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 19 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība «Barons kvartāls», kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezusies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas «VEF Rīga» un «Ventspils», kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā «VEF Rīga» otro reizi pēc kārtas spēkojās ar «Ventspils» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu