"Liepājas metalurga" hokejisti, iespējams, vairs nespēlēs Baltkrievijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Seškārtējā Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" nākamajā sezonā, visticamāk, nestartēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

"Liepājas metalurga" vadība sapratusi, ka patlaban neredz iespēju nākamajā sezonā piedalīties Baltkrievijas čempionātā, tāpēc jau ilgāku laiku veikusi pārrunas ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vadību par vienības uzturēšanu kopējiem spēkiem.

Šādā veidā iespēju sevi parādīt iegūs 16 Liepājas spēlētāji - gan jaunie, kas vecuma dēļ vairs nevarētu spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) komandā "Rīga", gan nedaudz vecākie, kas neizturētu konkurenci par vietu "Dinamo" vienības pamatsastāvā.

Pirms šīs sezonas "Liepājas metalurgs" kļuva par "Dinamo" vienības fārmklubu, tāpēc daži liepājnieki tika pie iespējas spēlēt komandā "Rīga", bet trīs "Rīgas" komandas hokejisti - Juris Štāls, Jānis Andersons un Gints Meija - sezonas laikā tika pie ievērojama laika "Liepājas metalurgs" rindās.

Šogad "Liepājas metalurgs" komandu par sadarbību uzrunājusi "Dinamo" vienība, un kopsaucējs jau tikpat kā bijis panākts. KHL kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs bija saņēmis norādījumu konkrētu naudas summu rezervēt kopprojektam ar Liepājas vienību.

Tomēr sarunu izšķirošajā reizē Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas laikā "Dinamo" komanda paziņojusi, ka pašiem nāksies nākamo sezonu sākt ar mīnusiem un tāpēc naudas sadarbībai ar Liepāju neesot.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda šosezon aizkļuva līdz Gagarina kausa otrajai kārtai, kurā ar 1-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, bet "Rīga" pēc sekmīgā MHL regulārā čempionāta Harlamova kausa pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienībai.

Tikmēr "Liepājas metalurgs" BAČ ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Žlobinas "Metallurg" komandas pārākumu, bet pēc tam spēcīgākie hokejisti pievienojās "Liepājas metalurgam 2", palīdzot tam triumfēt Latvijas atklātajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu