Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa izcīņā uzvar Monako (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa izlase svētdien atspēlēja vienas uzvaras deficītu un izbraukumā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas cīņā uzvarēja Monako izlasi. Izšķirošajā vienspēlē Latvijas izlases otrais numurus Andis Juška tikās ar Monako izlases otro numuru Žanu Renē Lisnāru. Pie rezultāta 2-6, 6-4, 6-1, 3-1 Juškas labā Lisnārs no cīņas izstājās.

(Papildināts viss teksts).

Pirmajā setā Juška savu servi zaudēja ceturtajā un astotajā geimā, piedzīvojot zaudējumu ar 2-6, tomēr otrajā setā prata atspēlēties, kad uzvarai pietika ar breiku jau pirmajā geimā.

Arī trešo setu Juška sāka ar breiku, kam sekoja pretinieka serves laušana arī piektajā un septītajā geimā. Tas deva uzvaru otrajā setā ar 6-1, bet trešajā setā pēc tam, kad Juška ceturtajā geimā pārliecinoši tika pie breika un panāca 3-1 savā labā, Lisnārs no cīņas izstājās.

Tādējādi Latvijas izlase dueļa kopsummā tika pie panākuma ar rezultātu 3-2, noslēdzošajā dienā atspēlējoties no 1-2.

Kā ziņots, piektdien Latvijas izlasi vadībā bija izvirzījis tās līderis Ernests Gulbis, kurš ar 6-2, 6-3, 6-3 pārspēja Lisnāru, bet otrajā vienspēlē Juška ar rezultātu 6-3, 2-6, 4-6, 3-6 zaudēja Monako izlases līderim Benžamēnam Balerē.

Pēc tam sestdien notikušajā dubultspēlē Gulbis un Juška ar 4-6, 4-6, 2-6 piekāpās Balerē un Gijomam Kujāram, bet svētdienas pirmajā vienspēlē Gulbis ar 6-2, 6-0, 6-1 sagrāva Balerē.

Latvijas izlasē sastāvs bija palicis nemainīgs ar gada pirmo cīņu - izlasē spēlēja valsts labākais tenisists Gulbis, kurš šobrīd ATP rangā pakāpies uz 55.vietu, ilggadējais komandas dalībnieks Juška, kurš rangā ieņem 391.pozīciju, kā arī jaunie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. M.Podžus ATP vienspēļu rangā ir 921.vietā, bet J.Podžus rangam vēl nav kvalificējies.

Tikmēr Monako izlasē līderis Balerē šobrīd ATP vienspēļu rangā ieņem 586.vietu, bet pārējie trīs tenisisti Kujārs, Lisnārs un Tomā Ožērs vienspēļu rangā neatrodas. No šiem tenisistiem vienīgi Ožērs pašlaik ieņem ATP dubultspēļu ranga 1348.vietu.

Balerē ir 30 gadus vecs, bet visi pārējie izlases tenisisti ir vēl vecāki - Ožēram ir 32 gadi, Lisnārs ir 33 gadus vecs, bet Kujāram jau ir 37 gadi.

Kā ziņots, šī gada pirmajā duelī Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet Monako salīdzinoši negaidīti ar 3-1 pārspēja Baltkrieviju. Toreiz Balerē uzvarēja abās vienspēlēs un pārī ar Kujāru bija pārāks arī dubultspēlē.

Zīmīgi, ka šīs cīņas kortos jau pēc nedēļas Gulbim būs jāuzsāk dalība Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīrā.

Abas izlases iepriekš savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad 2007.gadā Latvija Lielupē bija pārāka ar 5-0.

Līdz ar to Monako tenisistiem Deivisa kausa sezona ir noslēgusies, bet Latvija izšķirošajā mačā par iekļūšanu pirmajā grupā septembrī spēkosies ar Somiju, kas jau pēc pirmajām divām dienām garantējusi uzvaru pār Īriju. Somijas izlasei palīdz arī ATP ranga 47.vietā esošais Jarko Nieminens.

Latvijas izlase cīņu ar Somiju rīkos savā laukumā.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja arī Gulbis, septembra vidū pagājušā gada Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošajā mačā ar 2-3 savā laukumā zaudēja Ukrainai, nespējot atgriezties pirmajā grupā. Pirms tam pirmajās divās kārtās Latvijas komanda ar vienādu rezultātu 3-2 pieveica Ēģiptes un Ungārijas izlases.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu