BK «Ventspils» pirmoreiz vēsturē triumfēt BBL turnīrā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas komanda «Ventspils» sestdien pirmoreiz vēsturē kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionvienību. Fināla atbildes mačā «Ventspils» ar 70:73 savā laukumā piekāpās Lietuvas vienībai «Prienai», bet ar to bija pietiekami, lai izcīnītu titulu.

Tā kā pirmajā mačā «Ventspils» izbraukumā triumfēja ļoti pārliecinoši ar 91:69, divu spēļu summā Latvijas klubs bija pārāks ar 161:142.

Fināla atbildes mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 gūtajiem punktiem bija Jānis Timma, bet pa desmit punktiem guva Akselis Vairogs un Artūrs Bērziņš.

Tikmēr «Prienai» vienībā pa 15 punktiem guva Gintars Kadzulis un Sīms-Sanders Vene, kurš pagājušās sezonas otrajā pusē pārstāvēja Latvijas čempionvienību «VEF Rīga».

Šī bija astotā BBL sezona, bet visās līdzšinējās čempionu titulu bija izcīnījušas Lietuvas komandas Kauņas «Žalgiris» vai Viļņas «Lietuvos rytas». Arī finālā līdz šim kāda cita komanda bija spēlējusi vien vienu reizi, kad 2011.gadā līdz izšķirošajam mačam tika «VEF Rīga».

Piektdien noskaidrojās bronzas medaļu ieguvēji, kad Latvijas klubs «Barons kvartāls» divu spēļu summā ar 137:144 atzina latviešu aizsarga Armanda Šķēles pārstāvētās Igaunijas čempionvienības Tallinas «Kalev»/«Cramo» pārākumu.

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc «Final Four» sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos rytas» - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Iepriekšējās trijās sezonās BBL turnīrā bija triumfējusi «Žalgiris» komanda.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu