Znaroka komanda samazina starpību "Dinamo" sērijā (316)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Nenoturot vienu vārtu pārsvaru, zaudējumu Gagarina kausa izcīņas (KHL) Rietumu konferences piektajā ceturtdaļfināla spēlē otrdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo'' komanda, kas izbraukumā ar 1:3 piekāpās Latvijas valstsvienības treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo'' vienībai. Sērijā līdz četriem panākumiem 3-2 priekšā ir rīdzinieki.

Papildināts viss teksts.

Spēles pirmajā daļā visai liels pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr rīdzinieki uzmanīgi un prasmīgi aizsargājās, novēršot lielas briesmas pie saviem vārtiem.

Sākumā Latvijas klubam četras minūtes pēc kārtas nācās aizstāvēties mazākumā, jo 2+2 minūšu noraidījumu nopelnīja Gints Meija. Labākā izdevība Maskavas "Dinamo'' komandai radās 11. minūtē, kad no tuvas distances metienu izpildīja Jegors Milovzorovs, taču Mikaēls Telkvists ar saviem pienākumiem tika galā nevainojami.

Arī trešdaļas turpinājumā vairāk uzbruka Latvijas speciālistu trenētās vienības hokejisti, bet organizētā rīdzinieku spēle viņiem izvērsties neļāva.

Otrā perioda sākumā Guntis Galviņš un Jānis Sprukts pārkāpa noteikumus, kā rezultātā Maskavas komanda vairāk nekā minūti spēlēja piecatā pret trijiem. Tika izveidotas divas ļoti labas izdevības pie Rīgas "Dinamo'' vārtiem, tomēr veiksme stāvēja klāt Latvijas vienībai.

28. minūtē lieliska iespēja bija Miķelim Rēdliham, tomēr viņš kā nākas neaizsniedzās līdz ripai, lai to raidītu vārtos. Četras minūtes vēlāk Ģirts Ankipāns vairākumā meta nedaudz garām jau tukšiem vārtiem, bet brīdi vēlāk rezultāts tika atklāts.

Broks Troters no tuvas distances, izdarot metienu no neērtās puses, ieraidīja ripu Maikla Gārneta vārtos, izvirzīdams savu komandu priekšā ar 1:0. Tiesa, uzreiz pēc tam viņš saņēma sāpīgu sitienu sejā no Jurija Babenko, bet mača galvenais arbitrs pretinieku komandas spēlētāju nesodīja.

Pēc gūtiem vārtiem Maskavas "Dinamo'' sāka spēlēt vairāk kontakta spēli, tomēr Rīgas "Dinamo'' spēlētāji tam bija gatavi un veiksmīgi aizstāvējās.

Izšķirīgā trešdaļa nesekmīgi sākās viesiem. Tieši pēc aizvadītām trīs minūtēm Maksims Veļikovs meta pa Telkvista vārtiem, un ripa ielidoja cietoksnī - 1:1. Latvijas kluba vārtsargs šajā epizodē spēlēja neveiksmīgi.

Divas minūtes un 16 sekundes vēlāk Rīgas "Dinamo'' nonāca jau iedzinēju lomā. Ripa pēc rikošeta atrada ceļu vārtos un maskavieši izvirzījās vadībā 2:1. Vārtu guvums tika ieskaitīts pieredzējušajam Aleksejam Kudašovam.

Mača izskaņā Jūliusa Šuplera padotie centās sasmelt izlieto ūdeni, tomēr pieļāva kļūdu, kas dzēsa visas izredzes izlīdzināt rezultātu. Sanda Ozoliņa piespēli pārtvēra Leo Komarovs, kurš 42 sekundes pirms finālsvilpes ieraidīja ripu tukšajos Rīgas vārtos.

Rīgas "Dinamo'' - Maskavas "Dinamo'' 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Vārtu guvēji: Broks Troters (Ozoliņš) 32:00 (1:0 vair.), Maksims Veļikovs 43:00 (1:1), Aleksejs Kudašovs (Volkovs, Derļuks) 45:16 (2:1), Leo Komarovs 59:18 (3:1 tukšos vārtos).

Metieni: 19 - 35

Soda minūtes: 10 - 8

Rīgas "Dinamo'' komandas sastāvs

Vārtos: Mikaēls Telkvists (Kriss Holts).

1. maiņa: Rodrigo Laviņš - Kristaps Sotnieks; Mārtiņš Karsums – Jānis Sprukts – Ģirts Ankipāns.

2. maiņa: Oskars Cibuļskis – Sandis Ozoliņš; Ainārs Podziņš – Roberts Petrovickis – Tomašs Surovijs.

3. maiņa: Krišjānis Rēdlihs – Guntis Galviņš; Lauris Dārziņš – Broks Troters – Miķelis Rēdlihs.

Gints Meija, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš Jēkabs Rēdlihs.

Rīgas komandas sastāvā uz Maskavu nedevās kanādiešu uzbrucējs Marks Hartigans, kurš savainojuma dēļ izlaida arī iepriekšējo spēli. Tāpat ceļa trauma ir Aleksandram Ņiživijam, arī viņš šajā spēlē nepiedalījās.

Tikmēr laukuma saimniekiem ierindā atgriezās leģendārais slovāku uzbrucējs Miroslavs Šatans, kam šis bija pirmais "play off'' turnīra mačs KHL čempionātā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā Krievijas galvaspilsētā uzvaru 2:1 pagarinājumā izcīnīja Rīgas "Dinamo'', nākamajā spēlē ar rezultātu 8:4 pārāka bija Maskavas "Dinamo", trešajā spēlē Latvijas vienība svinēja panākumu ar 5:1, bet svētdien guva virsroku 2:1 pagarinājumā.

Rīgas kluba vadība komandai izvirzīja uzdevumu iekļūt Gagarina kausa izcīņas finālā.

Regulārās sezonas spēļu bilance pozitīva Rīgai

Regulārajā čempionātā abas komandas tikās piecas reizes. Pirmajā mačā Maskavā uzvaru ar 2:1 izcīnīja rīdzinieki, nākamajā cīņā Znaroka un Vītoliņa trenētais klubs revanšējās sāncenša laukumā, gūstot uzvaru 3:1, bet uzreiz pēc decembra pārtraukuma Latvijas vienība "Arēnā Rīga'' bija pārāka 2:1 pēcspēles metienos.

Priekšpēdējā tikšanās reizē Rīgā Šuplera audzēkņi svinēja panākumu ar 4:2, bet pēdējā reizē mūsu komanda guva virsroku ar 3:1, tad sagādājot Maskavas "Dinamo'' 11. zaudējumu pēc kārtas.

Tāpat gatavošanās ciklā 2010./2011. gada sezonai komandas spēkiem mērojās ''Latvijas Dzelzceļa kausa'' izcīņā. Toreiz (24. augustā) ''Arēnā Rīga'' uzvaru ar 4:2 guva mājinieki.

Sērijas sestā spēle notiks 3. martā "Arēnā Rīga", bet, ja būs nepieciešams septītais mačs, tas ritēs 5. martā Maskavā.

Komentāri (316)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu