«Ventspils» dramatiskā cīņā sasniedz BBL pusfinālu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas komanda «Ventspils» sestdien saspringtā cīņā tomēr salauza Lietuvas vienības «Šiauliai» pretestību un sasniedza Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfinālu.

Ceturtdaļfināla atbildes mačā ventspilnieki savā laukumā bija pārāki ar 87:80 (25:23, 23:20, 15:14, 24:23). Tā kā pirmajā cīņā «Šiauliai» savā laukumā uzvarēja ar 81:78, divu spēļu summā «Ventspils» basketbolistiem bija četru punktu pārsvars - 165:161.

Vēl 20 sekundes pirms cīņas beigām ventspilnieki bija vadībā ar 83:75, tomēr turpinājumā pēc Akseļa Vairoga pārkāpuma Laurīns Samens guva trīs punktus ar sodu un mājinieku pārsvars summā saruka līdz vienam punktam. Cīņas atlikušajos uzbrukumos tomēr «Ventspils» nospēlēja pietiekami pārliecinoši un izcīnīja smagu uzvaru.

Uzvarētājiem šajā mačā pa 20 punktiem guva Mārtiņš Laksa un Artūrs Bērziņš, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet ar 15 punktiem izcēlās Donalds Simss.

Savukārt «Šiauliai» vienībā Samens sameta 22 punktus.

Pusfinālā «Ventspils», visticamāk, sacentīsies ar Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas «Kalev»/«Cramo», kas pirmajā mačā ar 71:54 savā laukumā pārspēja Lietuvas komandu Pasvāles «Pieno žvaigzdes». Šo komandu atbildes duelis notiks otrdien.

Par vēl vienu pusfināla dalībnieci sestdien jau prognozējami kļuva Lietuvas vienība «Prienai», kas arī atbildes mačā ar 110:89 (33:18, 24:21, 28:27, 25:23) savā laukumā sagrāva latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvēto Igaunijas vienību Rakveres «Tarvas».

Šoreiz Umbraško 33 spēlēto minūšu laikā guva deviņus punktus, realizējot trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat viņš pieļāva trīs kļūdas un cīņu noslēdza ar četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Ļaksa nospēlēja 27 minūtes un guva septiņus punktus, grozā trāpot divus no trijiem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem. Vēl viņš izcīnīja piecas bumbas zem groziem un nopelnīja trīs piezīmes, kas deva sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Divu spēļu summā «Prienai» sagrāva «Tarvas» ar 228:161.

«Prienai» pusfinālā sacentīsies ar Latvijas komandu «Barons kvartāls» vai Igaunijas klubu Tartu TU/«Rock». Šo komandu pirmajā mačā «Barons kvartāls» uzvarēja savā laukumā ar 63:49, bet atbildes mačs notiks svētdien Tartu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu