Baško un Jēkabsones-Žogotas komandas iekļūst Eirolīgas 1/4 finālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzvaru arī otrajās FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā sievietēm astotdaļfināla spēlēs piektdien izcīnīja latviešu Guntas Baško un Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētās vienības, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Baško pārstāvētā Polijas vienība "Wisla Can-Pack" izbraukumā ar rezultātu 72:63 pieveica Krievijas vienību Orenburgas "Nadežda".

Šajā cīņā Baško spēlēja 15 minūtes, kuru laikā punktus neguva, garām grozam raidot vienīgo tālmetienu. Vēl latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 22 gūtajiem punktiem bija austrāliete Ērina Filipsa, bet "Nadežda" komandā 19 punktus guva amerikāņu leģionāre Tīna Čārlza.

Abu komandu pirmajā spēlē Polijā laukuma saimnieces izcīnīja smagu uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 75:70. Līdz ar to "Wisla Can-Pack" sērijā līdz divām uzvarām triumfēja ar 2-0.

Tikmēr Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce" ar 73:51 viesos apspēlēja citu Turcijas komandu "Galatasaray".

Šajā cīņā latviete 18 spēlēto minūšu laikā guva 14 punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl Jēkabsone-Žogota izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja četras piezīmes.

Abu komandu pirmajā spēlē "Fenerbahce" savā laukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 77:58. Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām "Fenerbahce" basketbolistes triumfēja ar 2-0.

Piektdien otrās astotdaļfināla spēles aizvadīs arī Latvijas speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kā arī vēl vienas latvietes Zanes Tamanes pārstāvētās Ungārijas komanda Šopronas "MKB Euroleasing".

Pirmajās spēlēs UGMK izcīnīja uzvaru, bet "MKB Euroleasing" piedzīvoja zaudējumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu