Baško: Galvenais, lai nav traumu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja iztiksim bez traumu gūšanas, Krakovas "Wisla Can-Pack" komanda FIBA Eirolīgas turnīrā var tikt tālu, pārliecināta vienību pārstāvošā latviešu basketboliste Gunta Baško.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Baško pārstāvētā Polijas komanda aizvadīja spēli Latvijā, ar 76:82 pieveicot vietējo "TTT Rīga" komandu.

Pirms pēdējās kārtas A apakšgrupā "Wisla Can-Pack" ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ieņem otro vietu un jau garantējusi sev dalību astotdaļfinālā, bet "TTT Rīga" komanda ar vienu panākumu atrodas pēdējā, sestajā pozīcijā.

"Mūsu mērķis bija izkļūt no apakšgrupas, un pēc tam jau jācenšas tikt pēc iespējas tālāk," pastāstīja Baško. "Tas nav viegli, bet centīsimies."

Baško jau reiz ir spēlējusi FIBA Eirolīgas finālmačā, kad 2009.gadā tur iekļuva ar Spānijas komandu "Halcon Avenida". Zīmīgi, ka toreiz "Halcon Avenida" vienību vadīja pašreizējais "Wisla Can-Pack" komandas galvenais treneris Hosē Ernandess.

"Man jau bija patīkama pieredze, un tas ir labā atmiņā.

Ceru, ka mums izdosies Eirolīgā aizkļūt tālu,

bet galvenais, lai nav traumu," teica basketboliste.

Novembrī un decembrī latviete pati nevarēja spēlēt, jo viņa ielauza kreisās kājas pēdas kauliņu.

"Šajā epizodē pavirši nokritu, un ielūza kauls," teica Baško, kura traumu guva oktobra beigās, bet laukumā atgriezās jaunā gada sākumā. "Bija plānots, ka aptuveni tik ilgi nevarēšu spēlēt. Nedaudz ātrāk būtu atgriezusies laukumā tikai tad, ja nebūtu bijis Jaungada brīvdienu."

"Pirms guvu traumu, mani apmierināja mans spēles laiks, jo acīmredzot treneris man uzticas.

Tagad zudusi spēles garša, taču es zinu, ka tā atgriezīsies un varēšu rādīt savu labāko sniegumu,"

pārliecināta ir Baško, kuru Ernandess nosauca par vienu no trim savas komandas labākajām spēlētājām.

Šosezon Baško pirmo reizi spēlē Polijas čempionātā, bet tā līmenis viņu apmierina. "Protams, ka smagākas spēles mijas ar vieglām, tomēr kopumā esmu apmierināta. Galvenais, ka komandā ir laba atmosfēra un man ir izveidojušās labas attiecības ar komandas biedrenēm."

Runājot par valstsvienību, Baško izteicās, ka viņai pēdējā laikā nav bijis kontakta ar izlases galveno treneri Georgu Dikeulaku, kurš pagājušā gada nogalē kļuva par citas Polijas komandas Gdiņas "Lotos" galveno treneri. Zīmīgi, ka šo komandu pārstāv cita latviete Elīna Babkina.

"Drīz mums būs jātiekas laukumā ar "Lotos" komandu, tad arī parunāsimies," teica Baško.

"Wisla Can-Pack" un "Lotos" vienības Polijas čempionāta spēlē tiksies 16.februārī Gdiņā.

Kā ziņots, 2011.gada Eiropas čempionātā, kas arī risināsies Polijā, Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo čempionvienību Franciju, kā arī Grieķijas un Horvātijas valstsvienībām.

"Grupa nav viegla, jo neviena no komandām, kas iekļuvusi Eiropas čempionātā, tajā nespēlēs tikai piedalīšanās pēc. Būs grūti," uzsvēra basketboliste, kura atzina, ka viņai tā arī šosezon nav bijusi izdevība spēlēt nevienā no zālēm, kurās notiks Eiropas čempionāta cīņas.

Pēdējā FIBA Eirolīgas apakšgrupu turnīra kārtā "Wisla Can-Pack" trešdien tiksies ar Slovākijas komandu Košices "Good Angels".

Polijas čempionāta kopvērtējumā pašreiz "Wisla Can-Pack" komanda ar 15 uzvarām un vienu zaudējumu ieņem pirmo vietu, bet pagājušās sezonas čempionvienība "Lotos" ar desmit uzvarām 17 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu