Latvijas komandas sastāvā Deivisa kausam iekļauti Gulbis, Juška un Podži

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTS

Kļuvis zināms Latvijas tenisa komandas sastāvs Deivisa kausa izcīņas spēlei ar Tunisijas izlasi. Latvijas komandas kapteiņa Kārļa Lejnieka vadībā šoreiz iekļauti Ernests Gulbis, Andis Juška, Mārtiņš Podžus un Jānis Podžus, TVNET informē Latvijas Tenisa savienības (LTS) preses daļa.

No 1. līdz 3. februārim visā pasaulē norisināsies pirmās Deivisa kausa izcīņas spēles 2013.gadā. Latvijas izlasei pirmā cīņa jāaizvada viesos pret Tunisijas komandu.

Pērn Latvijas Deivisa kausa komanda izcīnīja divas uzvaras viesos (3:2 pret Ēģipti un 3:2 pret Ungāriju), bet izšķirošajā mačā par iekļūšanu 1. grupā Liepājā ar 2:3 tika atzīts Ukrainas pārākums.

Līdz ar to arī šogad jāspēlē Eiropas Āfrikas zonas 2. grupā. Pagājušā gada rudenī notikusī izloze lēma, ka latviešiem pirmais mačs būs jāaizvada ar Tunisijas komandu (Deivisa kausa rangā Latvijai 45., Tunisijai 78.pozīcija). Tā kā iepriekšējā abu komandu tikšanās bija 2004. gadā Latvijā, tad šoreiz spēle notiks viesos.

Salīdzinot ar pērno gadu, komandas sastāvā notikusi viena izmaiņa – Denisa Pavlova vietā komandā iekļauts Jānis Podžus. Kā atklāja Lejnieks, Pavlovs īsti nav gatavojies jaunajai sezonai un pagaidām neplāno piedalīties turnīros (Deniss jau pērnā gada otrajā pusē vairāk pievērsās trenera darbam).

Tikmēr brāļi Podžus sezonai gatavojušies ASV un arī ieguvuši spēļu praksi «Future» turnīros. Mūsu komandas līderis Ernests Gulbis šonedēļ aizvadīs pirmo turnīru (Heilbronas «Challenger») Vācijā, kamēr Andis Juška sezonu iesācis ar 9 uzvarām 10 mačos Vācijas «Future» sacensībās.

Spēles Tunisijā notiks tās galvaspilsētā Tunisā uz hard seguma (atklātajos kortos). Tunisiešu komandas sastāvā centrālā persona būs 29 gadus vecais Maleks Džaziri, kurš ATP rangā šobrīd ieņem 112.vietu. Līdzīgi kā Gulbis viņš šogad vēl nav aizvadījis ne mača. Bez Džaziri Tunisijai ir vēl tikai viens tenisists ar ranga vietu – Mohameds Haitems Abids (ATP 899.).

Latvijas komanda uz Tunisiju dosies jau nākamās nedēļas sākumā, bet mači gaidāmi no 1. līdz 3. februārim. Šā dueļa uzvarētāji aprīlī tiksies ar Baltkrievijas un Monako komandu cīņas uzvarētājiem, lai turpinātu cīņu par 1. grupu, bet zaudētājiem nāksies spēlēt ar otriem zaudētājiem par vietas saglabāšanu 1. grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu