«Barons kvartāls» neļauj «Ventspilij» izcīnīt 20.uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Buivids, www.bbl.net

Latvijas basketbola kluba «Ventspils» uzvaru sērija visos turnīros sestdien apstājās pie 19 panākumu robežas, jo Baltijas Basketbola līgas (BBL) otrā posma - «Top16» sacensību - mačā ventspilnieki savā laukumā ar 65:66 (16:14, 22:16, 13:17, 14:19) zaudēja citam Latvijas klubam «Barons kvartāls».

«Ventspils» komandai tas bija tikai otrais zaudējums šosezon. Iepriekšējā neveiksme piedzīvota 27.oktobra izbraukuma spēlē «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā, kad tika kapitulēts «Valmieras» komandas priekšā ar rezultātu 62:83.

Uzvaru viesiem nodrošināja Ilmārs Bergmanis ar precīzu trīspunktu metienu 51 sekundi pirms cīņas beigām, panākot 66:63 «Barons kvartāls» labā. Pēdējās sekundēs mājinieki centās atspēlēties ar Jāņa Timmas metienu, tomēr tas bija neprecīzs.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Māris Gulbis, bet amerikāņa Tailera Keina kontā 13 punkti un 15 atlēkušās bumbas. Tikmēr «Ventspils» labā pa 12 punktiem guva Timma, Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers.

Ventspilniekiem šī bija jau otrā spēle «Top 16» turnīrā, bet «Barons kvartāls» aizvadīja pirmo maču šajā turnīra fāzē. Pirmajā cīņā «Ventspils» izbraukumā ar 73:62 uzvarēja Lietuvas komandu Paņevēžas «Lietkabelis» ar Kasparu Vecvagaru sastāvā.

«Ventspils» un «Barons kvartāls» basketbolisti šajā sezonā jau reizi tikušies, taču tas bija LBL turnīrā pirmajā jaunās sezonas spēlē. Šis mačs arī notika Ventspilī, un laukuma saimnieki tajā svinēja uzvaru ar 68:52.

Arī šajā spēlē laukumā vēl neatgriezās ventspilnieku kapteinis Akselis Vairogs, kurš jau atsācis treniņus ar komandu un bijis pieteikts arī iepriekšējiem diviem mačiem, bet laukumā vēl nav devies.

Citā E apakšgrupas spēlē sestdien «Lietkabelis» ar rezultātu 98:93 (19:26, 25:15, 21:21, 20:23, 13:8) savā laukumā pagarinājumā uzvarēja Igaunijas klubu «Parnu».

Vecvagars šajā spēlē laukumā pavadīto 20 minūšu un 50 sekunžu laikā guva 20 punktus, realizējot piecus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem. Vēl viņa kontā septiņas rezultatīvas piespēles un 29 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija labākais rādītājs komandā.

Tikmēr ar pārliecinošu zaudējumu šajā turnīra posmā iesaistījās Latvijas komanda «Jelgava», kas G apakšgrupas cīņā ar 68:93 (17:22, 16:24, 12:28, 23:19) savā laukumā piekāpās Lietuvas vienībai «Prienai».

Rezultatīvākais Latvijas vienībā ar 17 punktiem bija amerikānis Kīts Čemberlens, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

Kā ziņots, BBL pirmajā posmā cīnījās 23 komandas un no Latvijas vienībām to nepārvarēja vienīgi «Liepāja»/«Triobet». Bez zaudējumiem pirmajā posmā cīnījās «Ventspils», kā arī «Prienai» un «Pieno žvaigzdes» no Lietuvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu