«Ventspils» basketbolisti BBL pirmo posmu noslēdz bez zaudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas komanda «Ventspils» Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmā posma pēdējā mačā svētdien savā laukumā atkārtoti ar rezultātu 79:56 (25:16, 16:15, 22:10, 16:15) uzvarēja Atirau «Barsi» vienību no Kazahstānas. A apakšgrupas mačā «Ventspils» nodrošināja nevainojumu uzvaru un zaudējumu bilanci posma noslēgumā, svinot uzvaras visās desmit aizvadītajās spēlēs.

Nemainīgā vadībā ventspilnieki atradās kopš cīņas trešās minūtes.

Rezultatīvākais laukuma saimnieku rindās ar 22 punktiem bija Mārtiņš Laksa, Ronalds Zaķis iekrāja 18 punktus un astoņās atlēkušās bumbas, bet pie 13 punktiem tika amerikānis Donalds Simss.

Laukumā šajā spēlē nedevās Sandis Valters, kurš atlabst pēc slimības, kā arī Akselis Vairogs un Andrejs Gražulis, bet pie punktiem tika deviņi no 11 «Ventspils» spēlētājiem.

Viesu komandas rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija amerikānis Fredriks Zembelists.

«Ventspils» ierindojās pirmajā vietā A apakšgrupā ar desmit uzvarām desmit mačos, bet «Barsi» basketbolisti izcīnījuši četrus panākumus deviņās cīņās un ieņem trešo vietu grupā, kas ļaus Kazahstānas klubam spēlēt nākamajā posmā.

Abas komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad «Ventspils» komanda bija pārāka ar 93:66. «Barsi» visas BBL cīņas aizvada izbraukumā.

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī «Barons kvartāls», «Jelgava», «Liepāja»/«Triobet» un «Valmiera», kuras visas dalību pirmajā posmā jau noslēgušas. No Latvijas komandām otrajam posmam nekvalificējās vienīgi «Liepāja»/«Triobet».

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot «TOP 16» turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc «TOP 16» sacensībām, kas notiks divos apļos, būs izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb «Final Four» sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos rytas» - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja «Žalgiris» basketbolisti, kas finālā pieveica «Lietuvos rytas» komandu.

«VEF Rīga» tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu