Dakāras uzvarētāji gatavi jauniem izaicinājumiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Pasaulē katru gadu notiek tūkstošiem visdažādāko sacensību. Starp tām ir tādas, kurās cilvēki piedalās, lai vienkārši uzjautrinātu sevi un citus, arī tādas, ar kuru palīdzību iespējams nopelnīt milzum daudz naudas vai arī vienkārši gūt baudu un pierādīt citiem, ka esat labāks par pretiniekiem, pretī nesaņemot neko, izņemot pārākuma izjūtu.

Tās ir ļoti atšķirīgas, bet šīm sacensībām ir arī kas kopīgs... Lai uzvarētu jebkurās no tām, ir jāiegulda darbs gan sevis, gan tehnikas attīstībā. Bet, ja mums būtu jānosauc vienas, pēc mūsu domām, fiziski smagākās motoru sporta sacensības visā pasaulē, mēs līdera laurus atdotu Dakāras rallijreidam. Simtiem kilometru gari ātrumposmi, 1000 km gari pārbraucieni, tuksneši, kalni un neciešama svelme nav pa spēkam katram.

Sainsam un al Atijam jauns bagijs

Spāņu sportists Karloss Sainss pēc WRC braucēja karjeras beigšanas ir viens no stiprākajiem sportistiem šajā vidē. Kopš 2006. gada viņš vairākkārt nonāca rokas stiepiena attālumā no uzvaras Dakāras rallijreidā, taču laurus plūkt viņam izdevās tikai vienu reizi - stiprāks par Dienvidamerikas tuksnešiem viņš izrādījās 2010.gadā.

Nākamā gada sākumā viņš atkal dosies trasē, bet ierastā Race Touareg vietā šoreiz viņš sēdīsies pie savdabīga sacīkšu bagija stūres un viņa komandas biedrs būs katariešu rallists, rallijreidu braucējs un pagājušā, 2011.gada Dakāras uzvarētājs Nasers al Atija.

Projekts ir jauns, un bagija konstrukcijas īpatnības līdzi nes ne tikai priekšrocības, bet arī apgrūtinājumus, tomēr kā al Atija, tā arī Sainss ir gatavs izaicinājumam un janvārī būs uz divas nedēļas garā maratonrallija starta.

Motociklistiem grūtāk

Rallijreida auto vadītājam ir iespēja garajos pārbraucienos mazliet atvilkt elpu, turpretī no motobraucēja koncentrēšanās tiek prasīta ne tikai ātrumposma laikā, bet arī pēcāk - braucienā līdz bivokam.

Par izaicinājumiem, kas gaida ikvienu Dakāras rallijreida dalībnieku, zemāk pievienotajā sižetā stāsta vairākkārtējie sacensību uzvarētāji - spāņu braucējs Marks Koma un francūzis Sirils Desprē, kā arī Sainss un al Atija.

Nobeigumā var atzīmēt, ka 2013.gada Dakāras rallijreids norisināsies no 5. līdz 20. janvārim. Sacensībām starts tiks dots Peru galvaspilsētā Limā, un to dalībniekiem pa Peru, Argentīnas un Čīles ceļiem un neceļiem kopumā būs jāveic apmēram 8500 kilometru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu