Latvijas autobraucēji atgriezīsies «īstajā» «Dakāras» rallijā Āfrikā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas rallijreidu komanda pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies Āfrikā, lai jau pavisam drīz piedalītos tur notiekošajās «Africa Eco Race» sacensībās, kas ved pa vēsturisko Dakāras rallija maršrutu, vēsta vortāls «F1.lv».

Jau kopš 2009.gada leģendārā Dakāras rallija norises vieta pārcelta uz Dienvidameriku. Šajā pašā gadā arī dzima «Africa Eco Race» bezceļu autosacīkstes, kas faktiski ir tas pats vecais Dakāras rallijs, vienīgi ar mazāk garu un spožu dalībnieku sarakstu. Slavenākais «Africa Eco Race» dalībnieks nenoliedzami ir divkārtējais Dakāras rallija čempions Žans-Luī Šlesērs.

«Mūsu komanda šoreiz nepiedalīsies »Dakāras« rallijā Dienvidamerikā, tā vietā aizvadot »Africa Eco Race«,» «F1.lv» apstiprināja komandas pārstāvis Kristaps Dambis. «Uz tām mūs aktīvi aicināja gan organizatori, gan »patrons« Šlesērs, gan mūsu beļģu klients Žans Žaks Radelē, kuram Marokā pieder »OSCar« automašīna. Viņš bija plānojis startēt mūsu komandas sastāvā, bet diemžēl nesanāca savākt nepieciešamo finansējumu.»

«Tātad mēģināsim apliecināt elektriskās piedziņas »OSCar eO« varēšanu arī oriģinālajos »Dakāras« rallija ceļos. Elektriskajai mašīnai uzlabojumi ir tikai dažās niansēs, jo »Zīda ceļa« rallijā viss darbojās lieliski,» atklāja Dambis. «Faktiski »OSCar eO« vairs tiek tikai uzturēts, nevis attīstīts, jo inženieri ir aizņemti ar jauniem projektiem.»

Foto: AP/ScanPix

Komandas sastāvs būs tāds pats kā iepriekšējā «Dakāras» rallijā. Elektriskās piedziņas «OSCar» pilotēs Māris Saukāns, bet krievu pilots Antons Grigorovs vadīs otru automobili, kas apgādāts ar benzīnmotoru.

«Africa Eco Race» norisināsies no 28.decembra līdz 9. janvārim ar startu Francijā un finišu Senegālas galvaspilsētā Dakārā.

Savukārt lietuviešu rallija pilots Benedikts Vanags ar «OSCar» automašīnu pirmo reizi karjerā plāno piedalīties Dienvidamerikā notiekošajā «Dakāras» rallijā, kas startēs janvāra sākumā.

Kā trešdien paziņojuši «Dakāras» rallija organizatori, sacensībās Dienvidamerikā plāno piedalīties 459 tehnikas vienības - 189 motocikli, 155 vieglās automašīnas, 75 smagās automašīnas un 40 kvadricikli.

Kā ziņots, šī gada sākumā «OSCar eO», ko vadīja Saukāns un Andris Dambis, kļuva par pirmo elektromašīnu, kas veikusi «Dakāras» rallijreidu. «Dakāras» rallijreida noslēguma kopvērtējumā Saukāns/Dambis ierindojās priekšpēdējā, 77.pozīcijā.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet kopš 2009.gada tas tiek aizvadīts Dienvidamerikā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu