BK «Ventspils» pārliecinoši pieveic Lietuvas klubu «Naglis»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni «Ventspils» otrdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 83:50 (22:16, 22:7, 25:12, 14:15) pārliecinoši pieveica Lietuvas komandu Palangas «Naglis».

Izšķirošo pārvaru laukuma saimnieki iekrāja otrajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 15 punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā «Naglis» komanda nespēja atgūt zaudēto un cieta pārliecinošu neveiksmi.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 gūtajiem punktiem bija Dāvis Lejasmeiers, bet ar 12 punktiem izcēlās Ronalds Zaķis.

Savukārt «Naglis» komandas rindās 14 punktus iekrāja Evalds Lengvins.

Kā ziņots, līdz šim savu iepriekšējo BBL spēli «Ventspils» aizvadīja 21.oktobrī, kad izbraukumā ar 93:54 sagrāva Igaunijas klubu «Rapla».

«Ventspils» komandai pašlaik muguras savainojuma dēļ nevar palīdzēt kapteinis Akselis Vairogs. Viņa aptuvenais prombūtnes laiks ir vēl viena nedēļa.

«Ventspils» aizvadītajās piecās spēlēs tikusi pie pieciem panākumiem un A grupā ieņem pārliecinošu pirmo vietu. Savukārt «Naglis» komanda ar vienu panākumu četros mačos atrodas priekšpēdējā, piektajā, pozīcijā.

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī «Valmiera», «Jelgava», «Liepāja»/«Triobet» un «Barons kvartāls».

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot «TOP 16» turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā.

Pēc «TOP 16» sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb «Final Four» sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos rytas» - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja «Žalgiris» basketbolisti, kas finālā pieveica «Lietuvos rytas» komandu.

«VEF Rīga» tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu