Latvijai neizdodas atgriezties Deivisa kausa pirmajā grupā (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas tenisa izlasei svētdien neizdevās atgriezties Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Otrās grupas izšķirošajā mačā ar Ukrainu Latvijas tenisists Andis Juška piektajā duelī ar 4-6, 3-6, 5-7 piekāpās Iļjam Marčenko. Līdz ar to summā Latvija cieta neveiksmi ar rezultātu 2-3.

Jau mača otrajā geimā Marčenko ieguva divas breikbumbas, bet tās abas Juška ar labu servi atspēlēja. Arī ceturtajā geimā Marčenko ieguva breikbumbu, bet šoreiz Juška iesita bumbu tīklā un nokļuva zaudētājos ar 1-3. Tomēr Juška nenokāra galvu un nākamajā geimā pats tika pie pirmajām divām breikbumbām, kuras līdzīgā cīņā tomēr neizmantoja.

Devītajā geimā Juška tika pie trešās un ceturtās breikbumbas mačā, izmantojot otro no tām un pietuvojoties rezultātā līdz 4-5. Tomēr nākamajā geimā iegūto priekšrocību Juška neizmantoja, neuzvarot nevienu izspēli pie savas serves un piekāpjoties setā ar 4-6.

Arī otrajā setā Marčenko izšķirošajos brīžos spēlēja precīzāk, ātri vien izvirzoties vadībā ar 3-0. Septītajā geimā pie breikbumbas tika Juška, bet Marčenko ar lieliskām servēm to aizstāvēja un arī pēc tam noslēdza geimu savā labā, panākot 5-2. Savukārt vēl pēc brīža viņš arī uzvarēja setā ar 6-3.

Trešajā setā jau pirmajā geimā Marčenko lauza servi pretinieka servi. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi un desmitajā geimā Juškam izdevās ar otro breikbumbu panākt izlīdzinājumu 5-5. Tomēr atkārtojās pirmā seta scenārijs - nākamajā geimā Juška pieļāva divas dubultkļūdas un Marčenko atkal guva punktu pie viņa serves, bet pēc tam arī noslēdza setu un visu maču savā labā.

Šobrīd ATP vienspēļu rangā Juška atrodas 376.vietā, bet Marčenko ieņem 240.vietu.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā bija tikušies vienu reizi, turklāt arī tas bija Deivisa kausa ietvaros - 2010.gadā Juška cieta neveiksmi ar 3-6, 2-6, 4-6.

Piektdienas vienspēlēs sākotnēji Gulbis ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja Sergeju Bubku, kurš rangā atrodas 174.pozīcijā, bet Juška ar 3-6, 4-6, 4-6 piekāpās Stahovskim.

Savukārt sestdienas dubultspēlē Gulbis/Juška ar 4-6, 6-3, 6-2, 1-6, 4-6 zaudēja Bubkam/Stahovskim, kaut piektajā setā bija vadībā ar 4-1. Savukārt svētdienas pirmajā mačā Gulbis ar 6-0, 6-3, 6-1 pārliecinoši pieveica Stahovski.

Vēl Latvijas izlases pieteikumā bija Deniss Pavlovs un Mārtiņš Podžus, bet Ukrainai Deniss Molčanovs.

Latvijas izlases kapteiņa statusā šajā duelī debitēja vēl nesenais spēlētājs Kārlis Lejnieks.

Šī gada pirmajās cīņās Latvijas izlase ar vienādu rezultātu 3-2 pieveica Ēģiptes un Ungārijas izlases, tomēr tagad tai neizdevās atgriezties Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Zīmīgi, ka savā laukumā Latvija Deivisa kausa spēles iepriekšējo reizi aizvadīja 2010.gadā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu