Latvijas tenisistiem sāpīgs zaudējums Deivisa kausa izcīņā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošā mača dubultspēlē sestdien zaudēja Ukrainai. Līdz ar to pēc otrās dueļa dienas Latvija nokļuvusi zaudētājos ar 1-2.

Liepājā aizvadītajā spēlē Ernests Gulbis ar Andi Jušku ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-2, 1-6, 4-6 zaudēja Sergejam Bubkam un Serhijam Stahovskim.

Pirmo setu Gulbis/Juška iesāka ļoti neveiksmīgi, jau pirmajā geimā ļaujot pretiniekiem lauzt latviešu servi. Ukrainas pārstāvji cīņas gaitā uzkrītoši bieži spēlēja uz Jušku, kurš mača ievadā pieļāva vairākas tehniskas kļūdas. Cīņas turpinājumā abas komandas demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu, tomēr pie iespējas atspēlēt zaudēto breiku Gulbis un Juška netika. Pie rezultāta 5-4 Ukrainas dueta labā viesi servēja par uzvaru pirmajā setā, ātri iegūstot trīs setbumbas. Gulbis ar spēcīgiem sitieniem divas bumbas atspēlēja, tomēr ar trešo piegājienu Bubka/Stahovskis tika pie panākuma.

Otro setu Gulbis/Juška sāka krasi pretēji pirmajam, pārliecinoši uzvarot pirmajā geimā pie savas serves, bet otrajā tiekot pie sava pirmā breika mačā un izvirzoties vadībā ar 2-0. Pēc nākamā geima rezultāts kļuva jau 3-0 Latvijas dueta labā, bet pārsvaru Gulbis/Juška saglabāja līdz pat seta beigām, tā arī neļaujot pretiniekiem atspēlēt breiku.

Trešā seta pirmajā geimā latviešiem izdevās turpināt otrajā setā uzņemto kursu, ar pirmo piegājienu laužot sāncenšu servi. Otrajā geimā Bubka/Stahovskis tika pie divām breikbumbām, tomēr veiksmīgās Gulbja serves neļāva pretiniekiem atspēlēties. Geima turpinājumā ukraiņiem bija vēl viena iespēja tikt pie breika, tomēr arī šoreiz tā palika neizmantota un rezultāts kļuva 2-0 Latvijas dueta labā. Pie rezultāta 3-1 Gulbja/Juškas labā latvieši tika pie divām breikbumbām un, ar agresīvu spēli izmantojot otro no tām, panāca jau 4-1 savā labā. Arī šoreiz pēc iegūta breika mājinieki bija tuvu tam, lai uzreiz pārsvaru zaudētu, tomēr izmisīgā cīņā sava serve tomēr tika nosargāta, kas beigās ļāva otrajā setā svinēt uzvaru ar rezultātu 6-2.

Ceturto setu Latvijas duets sāka ar trim iegūtām breikbumbām, tomēr tās palika neizmantotas. Nākamajā geimā pēc Juškas trīs pieļautu kļūdu sērijas latvieši bija ļoti tuvu tam, lai zaudētu savu servi, tomēr ilgstošā cīņā tika panākts neizšķirts 1-1. Pie rezultāta 2-1 Ukrainas dueta labā Bubka/Stahovskis tomēr tika pie breika, panākot 3-1, bet nākamajā geimā pēc aktīvas latviešu pretspēles rezultāts kļuva jau 4-1 Ukrainas tenisistu labā. Seta izskaņā Gulbim un Juškam spēle pajuka pavisam, ukraiņiem tiekot pie vēl viena breika un izcīnot uzvaru ar 6-1.

Izšķirošais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, tomēr pirmie pie breika tika Latvijas pārstāvji, kuri pēc pieciem geimiem atradās vadībā ar 4-1. Sestajā geimā latviešiem bija iespēja iegūt vēl vienu breiku, tomēr Bubka ar Stahovski prata atspēlēties. Kas latviešiem neizdevās septītajā geimā, tas geimu vēlāk padevās ukraiņiem, bet pēc astotā geima rezultāts jau kļuva neizšķirts 4-4. Nākamajā geimā Bubka un Stahovskis turpināja veiksmīgo sēriju, izcīnot divas breikbumbas. Ukraiņi ar otro iespēju panāca 5-4 savā labā, bet nākamajā geimā izmantoja pirmo no divām mačbumbām.

Gulbis pašlaik neatrodas ATP dubultspēļu rangā, no kura viņš izkrita šīgada aprīlī, bet vienspēlēs ieņem 152.pozīciju. Tikmēr Juška pasaules rangā ieņem 376.vietu vienspēlēs un 381.pozīciju dubultspēlēs.

Savukārt Bubka vienspēļu rangā ieņem 174.vietu, bet dubultspēlēs atrodas 684.pozīcijā, kamēr Stahovskis rangos ieņem attiecīgi 95. un 246.vietu.

Sākotnēji bija plānots, ka dubultspēlē Gulbis pārī ar Denisu Pavlovu (644.vieta vienspēlēs, 347.vieta dubultspēlēs) spēkosies ar Iļju Marčenko (240.vieta vienspēlēs, 888.vieta dubultspēlēs) un Denisu Molčanovu (316.vieta vienspēlēs, 98.vieta dubultspēlēs), tomēr pirms cīņas abu pušu kapteiņi sastāvos veica ievērojamas izmaiņas.

Piektdienas vienspēlēs sākotnēji Gulbis ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja pretinieku komandas otro spēcīgāko spēlētāju Bubku. Savukārt otrajā vienspēlē Juška ar rezultātu 3-6, 4-6, 4-6 piekāpās Ukrainas komandas līderim Stahovskim.

Savukārt svētdien atlikušajās divās vienspēlēs piektdienas maču dalībniekiem plānots mainīties ar pretiniekiem.

Vēl Latvijas komandas sastāvā dalībai turnīrā pieteikts Mārtiņš Podžus (1158.vieta vienspēlēs, 1121.vieta dubultspēlēs).

Tikmēr Ukrainas izlasē nav iekļauts ATP vienspēļu ranga 19.vietā esošais Aleksandrs Dolgopolovs un arī Ivans Sergejevs, kurš pašlaik rangā atrodas 196.pozīcijā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu