Gulbis Deivisa kausa izcīņu sāk ar uzvaru pret Bubku (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis piektdien ar uzvaru ievadīja Latvijas izlases Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošo maču ar Ukrainu. Liepājā aizvadītajā cīņā Gulbis ar rezultātu 4:6, 6:3, 6:4, 6:2 pārspēja pretinieku komandas otro spēcīgāko spēlētāju Sergeju Bubku.

Pirmajā setā izšķirošo neveiksmi Gulbis piedzīvoja astotajā geimā, kas zaudēja punktu pie savas serves, bet Bubka nākamajā geimā nodrošināja uzvaru visā setā.

Otrā seta ceturtajā geimā Gulbim bija trīs breikbumbas, tomēr nevienu no tām latvietim neizdevās izmantot. Vēlāk cīņas gaitā latvietim bija vēl divas iespējas lauzt pretinieka servi, no kurām viņš izmantoja otro astotajā geimā, panākot 5-3 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis tika pie divām setbumbām un ar elegantu izspēli izlīdzināja rezultātu mačā.

Nākamā seta pirmajos sešos geimos tenisisti izcīnīja punktus pie savas serves. Cīņas gaita nemainījās arī nākamajos divos geimos, pēc kuriem rezultāts bija neizšķirts 4-4. Devītā geima sākumā, kad servēja Bubka, Gulbis izvirzījās vadībā ar 30:0. Divas izspēles vēlāk ukrainis pieļāva kļūdu, ļaujot Gulbim tikt pie divām breikbumbām, tomēr sekmīgām servēm Bubka rezultātu izlīdzināja. Ilgstošā geima noslēgumā Gulbis nopelnīja savu trešo breikbumbu, tomēr nespēja izmantot arī to. Brīdi vēlāk latvietis pēc ukraiņa kļūdas tika pie savas ceturtās iespējas, kuru šoreiz izmantoja un izvirzījās vadībā ar 5-4. Nākamajā geimā latvietis pārliecinoši nosargāja pārsvaru, svinot uzvaru trešajā setā.

Ceturto setu Gulbis uzsāka ar izcīnītu breiku, bet mazliet vēlāk izvirzījās vadībā ar 2-0. Trešajā geimā Bubkam bija iespēja lauzt latvieša servi, tomēr Gulbis atspēlējās un panāca 3-1 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis otro reizi šajā setā lauza pretinieka servi, bet vēl pēc diviem geimiem savu pārsvaru bija saglabājis, atrodoties vadībā ar 5-2. Servējot par uzvaru visā mačā, Gulbis tika pie divām mačbumbām, tomēr Bubka rezultātu prata izlīdzināt. Seta izskaņā latvietis tomēr spēja saņemties un izcīnīja panākumu.

Tādējādi duelī ar Ukrainu rezultāts kļuvis 1-0 Latvijas komandas labā.

Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā ieņem 152.vietu, bet Bubka atrodas 174.pozīcijā.

Vēlāk šodien otrajā vienspēlē sacentīsies Andis Juška un Ukrainas komandas līderis Serhijs Stahovskis. Juška pašlaik pasaules rangā atrodas 376.vietā, bet Stahovskis ir pasaules 95.rakete.

Sestdien paredzētajā dubultspēlē Gulbim pārī ar Denisu Pavlovu (644.vieta vienspēlēs, 347.vieta dubultspēlēs) plānots tikties ar Iļju Marčenko (240.vieta vienspēlēs, 888.vieta dubultspēlēs) un Denisu Molčanovu (316.vieta vienspēlēs, 98.vieta dubultspēlēs).

Gulbis pašlaik neatrodas ATP dubultspēļu rangā, no kura viņš izkrita šīgada aprīlī.

Savukārt svētdien atlikušajās divās vienspēlēs piektdienas maču dalībniekiem plānots mainīties ar pretiniekiem.

Kā ierasts, pirms otrās un trešās dienas spēlēm komandas var mainīt to dalībniekus.

Vēl Latvijas komandas sastāvā dalībai turnīrā pieteikts Mārtiņš Podžus (1158.vieta vienspēlēs, 1121.vieta dubultspēlēs).

Tikmēr Ukrainas izlasē nav iekļauts ATP vienspēļu ranga 19.vietā esošais Aleksandrs Dolgopolovs un arī Ivans Sergejevs, kurš pašlaik rangā atrodas 196.pozīcijā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu