Ozola atrodas līderpozīcijā kvalifikācijas sacensībās pēc pasaules PČ pirmās dienas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules čempionātā vindsērfingā «Formula» klasē, kas šonedēļ norisinās Liepājā, pēc pirmās sacensību dienas no Latvijas sportistiem visaugstāko vietu ieņem Marta Ozola.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem Ozola kvalifikācijā ieņem pirmo vietu 12 dalībnieču konkurencē.

Tikmēr devītajā vietā šobrīd atrodas Vita Matīse, bet divas pozīcijas zemāk ierindojas Marta Averčenko.

Savukārt vīriešu konkurencē augstāko vietu kvalifikācijā no Latvijas sportistiem ieņem Jānis Preiss, kurš pašlaik atrodas 22.vietā.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem pirmajā piecdesmitniekā pēc pirmās dienas spējuši iekļūt Jānis Rencis (30.vieta), Māris Birzulis (45.vieta), Ansis Dāle (47.vieta) un Kristaps Vītols (49.vieta).

Pēc pirmās sacensību dienas vadībā kvalifikācijā vīriešiem atrodas Lielbritānijas sportists Viljamss Ross.

Pēc otrdienas rezultātiem sportisti jau sadalījās trijās grupās - Zelta, Sudraba un Zilajā flotēs.

Otrajā sacensību dienā trešdien braucieni sāksies plkst.11.

Pasaules čempionātā, kas Latvijā notiek pirmo reizi, 122 sportisti no 23 pasaules valstīm sacentīsies 15 braucienos. Pasākumā piedalīsies labākie pašmāju braucēji, kā arī pasaules labākie vindsērfinga speciālisti no Austrālijas, Brazīlijas, ASV, Francijas, Izraēlas un citām pasaules valstīm.

Liepāja cīņu par vindsērfinga pasaules čempionāta rīkošanu uzsāka pirms četriem gadiem, laika gaitā pierādot savas priekšrocības un iespējas, salīdzinot ar Sanfrancisko, Melburnu un citām vējdēļošanas vietām pasaulē.

Pagājušajā gadā Liepājā tika aizvadīts Eiropas čempionāts šajā pašā vindsērfinga klasē, kurā piedalījās 98 sportisti.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta laikā Liepājas pludmalē izveidota sacensību pilsētiņa. Sportisti startē jūrā aptuveni divus kilometrus no krasta, tāpēc organizatori iesaka skatītājiem ņemt līdzi binokļus, lai čempionāta dalībnieku snieguma vērošanu padarītu ērtāku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu