Medaļas gaidām šķēpmešanā, Bolts zaudējis pārliecinošās līderpozīcijas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielākās izredzes Latvijas vieglatlētiem izcīnīt medaļas paredz šķēpmešanā, kur savus titulus aizstāvēt un cīnīties finālā gatavi Vadims Vasiļevskis un Ainars Kovals, prognozē «Optibet» eksperti.

Jau šodien Londonas olimpiskajā stadionā sāksies vieglatlētikas sacensības. Vairākās disciplīnās startēs un cīnīsies par medaļām arī Latvijas sportisti. Kā pirmais Latvijas pārstāvis vieglatlētikā startēs Māris Urtāns - kvalifikācijā lodes grūšanā, kur centīsies iekļūt to 12 labāko starpā, kas piedalīsies finālā.

Nesenais Eiropas čempionāts parādīja, ka Urtāns nav savā labākajā formā, tādēļ izredzes iekļūšanai finālā nav lielas, tomēr tāda iespēja pastāv.

Lielākās cerības medaļām starp mūsu vieglatlētiem ir šķēpmešanas disciplīnā, kur 8. augustā kvalifikācijā startēs uzreiz 3 Latvijas pārstāvji – Vadims Vasiļevskis, Ainars Kovals un Zigismunds Sirmais. Tieši pirmie divi iepriekš Latvijai ir sagādājuši sudraba medaļas. Ja iekļūšana finālā varētu izrādīties par sarežģītu Sirmajam, tad Vasiļevskim un Kovalam neiekļūšana finālā noteikti būtu fiasko, tādēļ saglabājas reālas izredzes izcīnīt Latvijai kādu medaļu.

Dāmu konkurencē 7. augustā finālam kvalificēties centīsies 2011. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Ineta Radēviča. Viņas izredzes iekļūt 10 labāko sastāvā finālsacensībās tiek vērtētas ar 50% varbūtību, jo dalībnieču sastāvs ir ļoti spēcīgs. Vai Inetas spēkos būs kārtējo reizi pārsteigt Latviju un izcīnīt olimpisko medaļu?

Prestižākās vieglatlētikas disciplīnas fināls – 100 m sprints vīriešiem norisināsies jau šo sestdien, 4.augustā. Kā ierasts, pēdējos gadus par galveno favorītu tiek uzskatīts pasaules rekordists un Pekinas olimpisko spēļu rekordists Useins Bolts no Jamaikas (52% varbūtība uzvarai 100 m sprintā).

Tomēr šoreiz nevar droši prognozēt to, ka viņš noteikti uzvarēs savā kroņa disciplīnā. Ļoti progresējis ir par trim gadiem jaunākais viņa tautietis Johans Bleiks (30%), kurš parliecinoši pārspēja Boltu atlases sacensībās Olimpiādei gan 100 m, gan 200 m skrējienos.

Tāpat ar Boltu var konkurēt arī amerikāņi Džastins Getlins (3%), kurš šosezon ir skrējis 9.80 s un Taisons Gejs (6%). Pie tumšajiem zirdziņiem noteikti pieskaitāms arī vēl viens jamaikietis, bijušais pasaules rekordists Asafa Pauels (3%).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu