Lakučs: Nav daudz tādu cilvēku kā Štrombergs (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms četriem gadiem Latvijas vārds izskanēja visā pasaulē - Pekinas olimpiskajās spēlēs mūsu BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs izcīnīja zelta godalgu. Vēl tikai nepilna nedēļa un Londonā sāksies 30. vasaras olimpiskās spēles, uz kurām Māris dosies ne tikai piedalīties, bet galvenokārt aizstāvēt savu titulu. Lai noskaidrotu, ar kādiem mērķiem, cerībām un emocijām visa BMX braucēju komanda dosies uz Londonu, TVNET sazinājās ar Latvijas vīriešu BMX izlases treneri Ivo Lakuču.

Jācer uz sliktiem laikapstākļiem

«Pagaidām viss notiek pēc plāna,» atzina Latvijas BMX vīriešu izlases treneris. «Esam smagi strādājuši, lai Latvijā varētu trenēties līdzīgos laikapstākļos, kādi ir Anglijā. Šobrīd pašu būvētā trasē mēs pieslīpējam svarīgas un ne tik svarīgas lietas. Tā ka - viss notiek!»

Anglija ir slavena ar savām biežajām lietusgāzēm, kas bieži vien izjauc dažādus sporta pasākumus, tomēr dažreiz tas var nākt par labu. «Ja sacensību laikā līs lietus, tad Latvijas komandai tas būs pluss. No visiem tikai Māris Štrombergs šādos laikapstākļos nav braucis,» sacīja Lakučs.

Ies uz maksimālo

«No Latvijas komandas puišiem es gaidu labu apli,» Latvijas izlases mērķus komentēja Lakučs. «Ir svarīgi, lai viņi pilnvērtīgi varētu veikt distanci. Fiziskajā ziņā visam vajadzētu būt kārtībā. Ja visu minēto izdosies salikt kopā, tad es būšu ļoti apmierināts.»

«Nevēlos prognozēt, cik augstas pozīcijas mūsu puiši izcīnīs. Taču mēs ejam uz maksimālo, kas nozīmē, ka aplis jāveic pēc iespējas īsākā laikā. Tāpat liela uzmanība būs jāpievērš taktikai. Man ir tāds uzskats: to, ko esam trenējuši, - tas ir arī jāparāda. Un kā viņi to parādīs, tāds arī būs rezultāts,» sacīja Lakučs.

Meistarībā pielikuši arī Treimanis un Veide

«Domāju, ka pamats treniņos ir ielikts ļoti labs,» atzīst treneris. «Sevišķi gribētu uzslavēt Edžu Treimani un Rihardu Veidi, kuri ir ļoti nopietni strādājuši, lai celtu savu meistarības līmeni. Salīdzinot ar Štrombergu, abiem puišiem bija, kur pielikt un attīstīties. Tagad tikai atliek parādīt savu varēšanu.»

Gaidāmajās Londonas olimpiskajā spēlēs bez Māra Štromberga Latviju pārstāvēs arī divi citi BMX braucēji - Edžus Treimanis un Rihards Veide.

Štrombergs uz Olimpiādi nebrauks tikai, lai piedalītos

«Savus lielākos konkurentus mēs esam iepazinuši. Manuprāt, uz zelta godalgu pretendēs seši sportisti. Viņi ir galvas tiesu pārāki par citiem BMX braucējiem. Līdz ar to būs gaidāma spraiga cīņa par iekļūšanu astotniekā un būs liels gods, ja tas izdosies,» teic Lakučs.

«Uzreiz varu teikt, ka Štrombergs uz Olimpiādi nebrauks tikai, lai piedalītos. Ļoti grūti spriest, vai Mārim izdosies aizstāvēt savu titulu. Uz pasaules nav daudz cilvēku, kuriem ir dots tāds talants, eksplozivitāte, spēks un ātrums kā Štrombergam. Viņam būs pienākums to rādīt,» atzīst Lakučs.

Jāatzīmē, ka sieviešu BMX disciplīnā startēs vēl viena Latvijas pārstāve Sandra Aleksējeva.

BMX sacensības Londonas olimpiskajās spēlēs norisināsies no 8. līdz 10. augustam.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu