Pieprasa pārveidot Anglijas valstsvienības spēles stilu (4)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc Anglijas futbola izlases izstāšanās no Eiropas čempionāta finālturnīra bijušais valstsvienības līderis Maikls Ouens publiski pieprasījis pārveidot valsts futbola kopējo zīmējumu, akcentējot nepieciešamību pēc jauno futbolisti apmācīšanas bumbas kontrolē.

Pirmdien gan valsts mediji, gan futbola eksperti vienbalsīgi atzina, ka Anglijas izlase nebija pelnījusi izcīnīt uzvaru, jo Itālijas futbolisti sevi pierādījuši kā tehniski daudz spējīgāki, kontrolējot bumbu 64% spēles laika un pa Anglijas izlases vārtiem veicot 35 sitienus.

«Cilvēkiem ir viegli pateikt, ka tik ilgi, kamēr mēs neiemācīsimies kontrolēt bumbu, izlase neko neuzvarēs. Šajā ziņā mēs atpaliekam no citām izlasēm,» izteicies uzbrucējs Ouens. «Mēs spēlējām savā līmenī, tomēr ar to šāda mēroga mačā ir par maz. Cerējām, ka nospēlēsim tāpat kā Londonas «Chelsea» UEFA Čempionu līgas finālā.»

Jāmaina spēles stils

«Ja komanda nav labākā turnīrā, tai līdz panākumiem jāatrod cits ceļš. Vēl viena iespēja ir uz kaut kādu laiku aizmirst par nepieciešamību pēc sasniegumiem un sākt visu no jauna, ieviešot izlasē citu spēles stilu,» uzskata kādreizējā «Liverpool» kluba zvaigzne. «Tiesa, šaubos, ka mums kā tāda izdarīšanai ir nepieciešamie spēlētāji.»

«Atbildei jāslēpjas vajadzībā pēc jauno futbolistu citādākas apmācīšanas, mācot viņiem citu futbola stilu,» akcentēja Ouens.

Līdzīgās domās ir arī pazīstamais vietējais speciālists Harijs Rednaps, kurš pirms Roja Hodžsona apstiprināšanas izlases galvenā trenera amatā bija galvenais pretendents uz šo posteni.

Itālija uzvarējusi pelnīti

«Ja Anglija izcīnītu uzvaru, tā būtu bijusi netaisnība. Hodžsons izdarīja visu, ko spēja ar šo komandu. Futbolisti nevarēja laukumā atstāt vēl vairāk sevis,» uzskata Rednaps. «Šī mums visiem var būt laba mācību stunda, apgūstot to, kā kļūt par reālu spēku uz starptautiskās skatuves.»

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, piektdien Vācijas izlase ar 4:2 pieveica Grieķiju, bet sestdien pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija ar 2:0 apspēlēja Franciju.

Līdz ar to Eiropas čempionāta pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spāniju, bet Vācija samēros spēkus ar Itāliju.

Pusfināla spēles notiks trešdien un ceturtdien, bet finālspēle paredzēta svētdien.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu