Hodžsons: 11 metru sitieni ir kļuvuši par mūsu apsēstību (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola izlase jau kārtējo reizi spiesta izstāties no Pasaules kausa vai Eiropas čempionāta finālturnīra pēc zaudējuma 11 metru sitienu sērijā, bet izlases galvenajam trenerim Rojam Hodžsonam nav atbildes, kā šo kārtību mainīt.

Eiropas čempionātā, kas risinās Polijā un Ukrainā, pēdējo ceļazīmi uz pusfinālu svētdien izcīnīja Itālijas izlase, kas ceturtdaļfināla cīņā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Angliju.

Mača pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, bet 11 metru sitienu sērijā Itālija bija pārāka ar 4:2.

Kopš 1990.gada Anglijas izlase tagad septiņās reizēs, kad uzvarētājs jānosaka 11 metru sitienu sērijā, piedzīvojusi sešus zaudējumus.

Hodžsons pēc mača izteicās, ka pirms sitienu sērijas bijis pilnībā pārliecināts par padotajiem futbolistiem, kuriem uzticēti nozīmīgie sitieni.

«Mēs esam vērojuši, kā šie spēlētāji sit 11 metru sitienus treniņos. Anglijas futbolā 11 metru sitieni ir kļuvuši par sava veida apsēstību, bet treniņos viņi visi darbojās lieliski,» izteicās Hodžsons. «Tomēr nav iespējams treniņos radīt to spriedzi un nervozitāti, kāda ir spēles laikā.»

Anglijas izlases rindās kļūdas sitienos pieļāva Ešlijs Jangs un Ešlijs Kouls.

«Visi redzēja Koula 11 metru sitienu UEFA Čempionu līgas finālā, bet Jangs šādas iespējas diendienā realizē Mančestras »United« komandā,» piebilda treneris. «Mēs bijām pārliecināti, ka mums ir pieci patiešām labi sitienu izpildītāji.»

Neizpratnē par šādu mača iznākumu bija arī Anglijas izlases uzbrucējs Veins Rūnijs.

«Šis ir ļoti smags veids, kā izstāties no turnīra. Ar mums tas ir noticis pārāk bieži,» izteicies Rūnijs. «Ceru, ka reiz pienāks laiks, kad šādā situācijā pratīsim uzvarēt.»

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, piektdien Vācijas izlase ar 4:2 pieveica Grieķiju, bet sestdien pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija ar 2:0 apspēlēja Franciju.

Līdz ar to Eiropas čempionāta pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spāniju, bet Vācija samēros spēkus ar Itāliju.

Pusfināla spēles notiks trešdien un ceturtdien, bet finālspēle paredzēta svētdien.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu