Bentu lepns par iekļūšanu Eiropas čempionāta pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Portugāles futbola izlases iekļūšanas Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālā lepnumu par futbolistu sniegumu paudis valstsvienības galvenais treneris Paulu Bentu, it īpaši izceļot spēles kvalitāti otrajā puslaikā.

Eiropas čempionāta, kas risinās Polijā un Ukrainā, pusfinālā ceturtdien kā pirmā iekļuva Portugāles izlase, kas ceturtdaļfināla mačā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Čehijas valstsvienību.

Pirms tam Eiropas čempionātu pusfinālos Portugāles izlase bija iekļuvusi arī 1984. un 2000.gadā, bet 2004.gadā spēlēja turnīra finālā.

«Pirmajās 20 vai 25 minūtēs mūsu bumbas kontrole nebija laba, tomēr tad spējām iegūt pārsvaru un visu laiku dominējām. Otrajā puslaikā nodemonstrējām lielisku sniegumu, bet mūsu pārsvars tā arī nemazinājās,» pēc uzvaras izteicās Bentu. «Nebijām pārsteigti, ka čehu aizsardzības līnija iesēdīsies tik dziļi laukumā.»

«Puslaika pārtraukumā izcēlu pāris lietas, kuras vārētu pamainīt uzbrukumā, jo zināju, ka komanda var turpināt spēlēt tā, kā to darīja pirmā puslaika noslēguma. Spēlētāji maniem vārdiem sniedza teicamu atbildi,» piebilda treneris.

Turnīra pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spānijas un Francijas dueļa spēcīgāko komandu.

«Šāda turnīra pusfinālos allaž tiekas komandas ar meistarīgiem spēlētājiem un izcilu organizētību. Mums ir vienalga, pret ko spēlēt,» izcēla Bentu. «Mūsu mērķis ir uzvarēt Franciju vai Spāniju. Šādā situācijā mums cits mērķis nemaz nav iespējams.»

Tikmēr Čehijas izlases galvenais treneris Mihals Bileks atzinis, ka ātrumā viņa padotie atpalikuši no Portugāles futbolistiem, taču izlases sniegums aizvadītajā turnīrā radījis pamatu gandarījumam.

«Uzreiz pēc spēles beigām sajutām milzu vilšanos, jo vēlējāmies īstenot mūsu sapni un iekļūt pusfinālā, varbūt pat finālā. Tomēr pēc neilga brīža, kad emocijas norima, varu droši teikt, ka mēs spēlējām labi,» izteicās Bileks. «Cīnījāmies pret bīstamu pretinieku, kas māk radīt vārtu iespējas. Ne mirkli nepadevāmies un smagi strādājām, par ko vēlos spēlētājiem pateikties.»

«Pirmajā puslaikā mums izdevās izturēt portugāļu spiedienu, taču otrajās 45 minūtēs mūsu enerģija apsīka. Pretinieks guva vienus vārtus un viss bija beidzies,» izcēla treneris. «Es ticu savai komandai un tās spējām. Kad pirms diviem ar pusi gadiem stājos pie izlases stūres, nevarēju sapņot, ka spēlēsim Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.»

«Portugāles izlase bija spēcīgāka un to lieliski pierādīja. Zinājām, ka īsti neatbilstam viņu līmenim,» piebilda Bileks.

Pārējos ceturtdaļfināla dueļos piektdien Vācijas izlase tiksies ar Grieķiju, sestdien pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija spēlēs pret Franciju, bet svētdien Anglija spēkosies ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju.

Pusfināla spēles notiks 27. un 28.jūnijā, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu