ASV divkāršojusies TV skatītāju interese par EČ finālturnīru

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV gandrīz divkāršojās televīzijas skatītāju interese par Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra futbola spēlēm, liecina raidorganizācijas ESPN publicētie dati.

Katru finālturnīra grupu spēli ASV vidēji noskatījās nedaudz vairāk par vienu miljonu skatītāju, bet 2008.gadā EČ spēlēm bija vidēji 552 000 skatītāju.

Vislielāko interesi amerikāņiem raisīja Spānijas un Itālijas valstsvienību neizšķirti (1:1) aizvadītā cīņa, kas pie televīzijas ekrāniem pulcēja vidēji 2,1 miljonu līdzjutēju.

Pirms četriem gadiem lielāku rādītāju sasniedza tikai turnīra fināls.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfināli sākas ceturtdien ar Čehijas un Portugāles spēli, bet ESPN cer, ka nedēļas nogalē skatītāju skaita rekordu sasniegs Spānijas un Francijas, kā arī Anglijas un Itālijas cīņas.

Polijā un Ukrainā notiekošā EČ finālturnīra spēlēm ASV visvairāk seko ASV Austrumu krastā, it īpaši tā dienvidos un Ņujorkā.

ASV tradicionāli ir viens no klasiskā futbola vājākajiem tirgiem, taču sporta veida popularitāte arvien pieaug demogrāfiski jaunās spāņu valodā runājošās auditorijas vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu