Blaters: Ir nepieciešama vārtu līnijas tehnoloģija (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vārtu līnijas tehnoloģija futbolā pēc pēdējo gadu skandalozajiem notikumiem kļuvusi par nepieciešamību, trešdien izteicies Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters.

Nesenākais no skandāliem šajā jautājumā izcēlās otrdien, kad Eiropas čempionāta finālturnīra D grupas mačā netika ieskaitīti Ukrainas izlases uzbrucēja Marko Deviča gūtie vārti pret Angliju, kad bumba, pirms to no vārtiem lēcienā izsita Anglijas vienības aizsargs Džons Terijs, bija pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.

«Pēc vakardienas mača vārtu līnijas tehnoloģija vairs nav alternatīva, bet gan kļuvusi par nepieciešamību,» sociālajos tīklos paudis Blaters.

Pats Blaters pēc 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, kad tiesneši līdzīgos apstākļos neieskaitīja Anglijas izlases pussarga Frenka Lemparda gūtos vārtus mačā pret Vāciju, nostājās tehnoloģiju ieviešanas atbalstītāju pusē.

Tikmēr pretējās domās ilgstoši ir Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš vēl šonedēļ izteicās, ka divu papildu tiesnešu novietošana aiz vārtiem izslēgs līdzīgu gadījumu atkārtošanās iespēju.

FIFA pašlaik testē divas vārtu līnijas tehnoloģijas. Viena lieto vairākas īpaši aprīkotas kameras, kuras nosaka bumbas atrašanās vietu trīsdimensiju vidē, bet otra lieto bumbā ievietotus sensorus.

Abas minētās tehnoloģijas pēdējos mēnešos izmēģinātas oficiālās spēlēs, bet nākamajā sezonā vienu no tām plāno ieviest Anglijas premjerlīgas čempionāts.

Eiropas futbola čempionāts Polijā un Ukrainā ilgs līdz 1.jūlijam.


szólj hozzá: ghostgoal

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu