Likvidēta FIBA Eirolīgas čempionvienība «Ros Casares»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Ciamillo - Castoria

Finansiālu problēmu dēļ likvidēta spēcīgākā Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas «Ros Casares», kas vēl tikai pirms diviem mēnešiem uzvarēja FIBA Eirolīgas turnīrā.

Vienība atsaukusi dalību nākamās sezonas FIBA Eirolīgas turnīrā un Spānijas čempionāta augstākajā līgā.

Tiek ziņots, ka lielas finansiālas grūtības skārušas komandas galveno atbalstītāju - nekustamo īpašumu kompāniju «German Ros». Šāda situācija tiek skaidrota ar Spānijā valdošo ekonomisko krīzi. Savukārt jaunu ģenerālsponsoru vienības vadība tā arī nespēja atrast.

Kamēr kluba vadība centās atrisināt situāciju, tā no līgumsaistībām atbrīvoja teju visas vienības spēlētājas.

No komandas atlaisto spēlētāju vidū bija Silvija Domingesa, Ešeja Mērfija, Jana Vesela, Sančo Litla, Laija Palau un Ērika de Souza.

Aizvadītajā sezonā «Ros Casares» basketbolistes kļuva arī par nacionālajām čempionēm.

Pēdējos sešos gados «Ros Casares» komanda piecas reizes triumfēja Spānijas čempionātā, bet kopumā tas klubam padevās astoņas reizes.

«Manuprāt, visam Spānijas sportam būtu atkal jāpārdomā sava nākotne,» uzskata vienības ģenerālmenedžeris Karme Ljuverass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu