Jānis Slics un Linda Jakubone uzvar fiksīšu sacensibās «Red Bull Tru Fix» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Strokins, Red Bull Content Pool

Aizraujošās sacensībās 26. maija saulainajā dienā Kronvalda parkā 70 fiksīšu konkurencē visātrākais un meistarīgākais izrādījās Jānis Slics. Viņa starta numurs 70 norāda to, ka reģistrējās viņš pēdējais, turklāt ar aizlienētu riteni, taču talants darīja savu un viņš savā īpašumā ieguva Miit gatavoto dzelteno fiksīša rāmi, lai uzbūvētu savu pirmo fiksētā pārnesuma velosipēdu, TVNET informē pasākuma organizatori.

Zilais rāmis arī atrada savu īpašnieku - otrās vietas ieguvēju Gregu Falski no Lielbritānijas, kas aktīvi piedalās dažādos fiksīšu pasākumos, izdod savu fiksīšu žurnālu «Stoked on Fixed bikes» un bija stāvā sajūsmā gan par pasākumu, gan Rīgu. Sarkanais jeb trešās vietas rāmis turpmāk atradīsies Reiņa Simanovska garāžā.

«No rīta ierados tik vēlu, jo man patīk pagulēt, bet talants laikam darīja savu. Ar fiksīti braucu kādu gadu, bet bērnībā gan trenējos [riteņbraukšanā]. Darbs tāds, ka ikdienā braucu ar mašīnu, man pat nav sava riteņa, bet tagad uzvarēju un ieguvu rāmi, noteikti uzbūvēšu savu pirmo fiksīti,» noguris, bet apmierināts sacīja Jānis Slics.

Četru drosmīgo dāmu konkurencē prasmīgākā bija Linda Jakubone, kam sekoja Marika Arro, un viņai aiz muguras pedāļus mina Sintija Ernštreite. Ceturtajā vietā ierindojās Vita Miļūna. Dāmas saņēma īpašās balvas no pasākuma atbalstītājiem Burusports, Gandrs un Bang Bang.

Pasākuma idejas autors Toms Alsbergs ar kolēģiem no Tru Fix Kru pēc sacensību beigām bija vienkārši laimīgi, ka izdevies sasniegt un pārsniegt cerēto. «Viss tiešām izdevās lieliski. Es pat necerēju, ka būs tik labi. Vakar trasi būvēja un krāsoja kādi 40 cilvēki līdz pieciem rītā, un šodien (sestdien) bija tāds prieks par visiem, kas atbrauca to izbaudīt. Liels prieks arī par ārzemju draugiem, un paldies visiem, visiem,» aizkustināts bija Toms un noteikti gatavs ar Red Bull arī nākotnē pārsteigt fiksīšu braucējus ar jaunām idejām, bet tuvākās nākotnes plāni ir piedalīties sacensībās pašam - Red Bull Mini Drome, kas jau 17. jūnijā notiks Skotijas galvaspilsētā Edinburgā.

Kas ir fiksīši?

Lai gan fiksītis pirmkārt nozīmē konkrētu velosipēda veidu, tas ir daudz kas vairāk. Šobrīd ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā fiksīši plaši pārstāv urbāno velokultūru! Fiksīšu aizsākumi ir meklējami lielajās metropoles pilsētās, kur uz ielas fiksīšus pirmie sāka izmantot tieši velokurjeri, jo patiesībā fiksītis ir treka velospēds, ko daži izdomāja, ka var veiksmīgi lietot arī braukšanai pa pilsētas ielām! «Fiksīšu kustība Latvijā aizsākās apmēram pirms pieciem sešiem gadiem, bet acīmredzami biežāk fiksīši uz Rīgas ielām sāka parādīties pirms trīs gadiem, un to skaits joprojām strauji pieaug!! Fiksītis - tas ir dzīvesveids!» pārliecināts ir Toms Alsbergs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu