«Dinamo» pagarina līgumu ar Krišjāni Rēdlihu un Indraši (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» pagarinājusi līgumu ar aizsargu Krišjāni Rēdlihu un jauno uzbrucēju Miku Indraši, apstiprinājis klubs.

Ar vienu no komandas aizvadītās sezonas aizsardzības līnijas līderiem K.Rēdlihu līgums parakstīts uz divām sezonām, bet ar Indraši - uz trijiem gadiem.

Abi hokejisti šobrīd kopā ar Latvijas izlasi ir devušies uz pasaules čempionātu, kas šogad notiks Zviedrijā un Somijā.

Aizvadītajā KHL sezonā 31 gadu vecais K.Rēdlihs «Dinamo» sastāvā piedalījās 50 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva sešus vārtus un izpildīja 15 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +17 un 41 soda minūti. Savukārt septiņos Gagarina kausa mačos K.Rēdlihs izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

K.Rēdlihs «Dinamo» sastāvā spēlē kopš pirmās KHL sezonas. Četru gadu laikā komandas sastāvā viņš piedalījies 175 spēlēs, kurās guvis 18 vārtus un veicis 38 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 21 gadu vecais Indrašis aizvadītās sezonas laikā paspēja uzspēlēt trīs dažādu komandu sastāvos trijos dažādos čempionātos. Vienu maču viņš Rīgas «Dinamo» sastāvā aizvadīja arī KHL.

Sezonu Indrašis iesāka Rīgas «Dinamo» fārmklubā «Liepājas metalurgs», kura sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ) 27 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 11 rezultatīvas piespēles.

Sezonas otrajā pusē Indrašis «Rīgas» komandas sastāvā spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur 20 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar 12 precīziem metieniem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet piecās Harlamova kausa izcīņas spēlēs guva trīs vārtus un veica trīs piespēles.

Indrašis Rīgas «Dinamo» sistēmā spēlē kopš 2008.gada. Savulaik viņš ir spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs, bet šogad debitēja arī Latvijas valstsvienībā.

Aprīļa beigās, noslēdzoties iepriekšējiem līgumiem, K.Rēdlihs bija kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, kamēr Indrašis bija ierobežoti brīvā aģenta statusā.

Trešdien Rīgas «Dinamo» pagarināja līgumu ar uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, kā arī aizsargiem Rodrigo Laviņu un Arvīdu Reķi. Tāpat komandas sastāvam tika piesaistīts 24 gadus vecais kanādiešu aizsargs Matjē Karls, ar kuru noslēgts līgums uz vienu gadu.

Jau iepriekš Rīgas «Dinamo» komanda bija pagarinājusi līgumu ar aizsargiem Gunti Galviņu, Kristapu Sotnieku un Jēkabu Rēdlihu, kā arī uzbrucēju Gintu Meiju.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši arī citi «Dinamo» spēlētāji, kuri vecāki par 28 gadiem, - Ģirts Ankipāns, Frēdriks Varjs, Džeimijs Lundmarks, Sandis Ozoliņš, Jānis Sprukts, Marcels Hosa, Mārtiņš Cipulis un Juris Štāls. Tāpat neierobežoti brīvie aģenti tagad ir arī vēl jaunākie Jānis Andersons un Raimonds Vilkoits.

Tikmēr par ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši Mārtiņš Karsums un Kriss Holts, kuri abi ir jaunāki par 28 gadiem.

Holts apstiprināja, ka vienība nepagarinās līgumu ar viņu, turklāt devusi viņam iespēju kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Savukārt kluba vadība iepriekš izteikusies, ka nepagarinās līgumus ar Varju un Lundmarku.

Neierobežoti brīvie aģenti tagad teorētiski var pāriet uz jebkuru citu komandu. Savukārt ierobežoti brīvos aģentus citas komandas savā rīcībā var iegūt tikai pēc kompensācijas samaksāšanas.

Pēc šīs sezonas līgumi ar Rīgas «Dinamo» komandu spēkā bija vienīgi Mārim Jučeram, Oskaram Cibuļskim, Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam, Niklasam Luseniusam un Aināram Podziņam.

Ceturtdien kļuva zināms, ka Rīgas «Dinamo» aizvadītās sezonas uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs karjeru turpinās Jaroslavļas «Lokomotiv» komandā, kas nākamajā sezonā atgriezīsies KHL čempionātā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu