Rūds Gullits: Nīderlandes atslēgas figūra ir Robens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes futbola izlases atslēgas figūra ir tās pussargs Arjēns Robens, otrdien medijiem izteicās bijušais Nīderlandes valstsvienības spēlētājs Rūds Gullits.

Nīderlandes izlase otrdien Pasaules kausa izcīņas pusfinālā sacentīsies ar Urugvajas valstsvienību, un bijušais Nīderlandes izlases kapteinis Gullits, kurš 1988.gadā uzvarēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, slavēja pašreizējos komandas pussargus Robenu un Vesliju Snaijderu.

''Robens ir bijis ļoti nozīmīgs spēlētājs. Tik talantīgs futbolists ir ļoti svarīgs komandai, jo aizsargi no viņa baidās. Pretinieki aizsargājas pret viņu divatā, kas dod iespējas citiem spēlētājiem izmantot šādas situācijas, pastāstīja Gullits, kurš savas karjeras laikā pārstāvēja tādus klubus kā Amsterdamas ''Ajax'', ''Chelsea'' un ''AC Milan''.

''Protams, Snaijders arī mums ir bijis ļoti svarīgs, jo viņš gan gūst vārtus, gan izkārto izdevības citiem,'' Gullits izteicās par vienu no galvenajiem pretendentiem uz jauno Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ''Zelta Bumbas'' apbalvojumu, kuru pasniegs janvārī.

''Snaijdera sniegums mani nepārsteidza, bet patīkams pārsteigums bija viņa iesisto vārtu skaits,'' piebilda nīderlandietis.

Šajā Pasaules kausa finālturnīrā Snaijders aizvadītajās piecās spēlēs ir guvis četrus vārtus.

Nīderlandes izlase ir spēlējusi Pasaules kausa izcīņas finālā divreiz - 1974. un 1978.gadā -, taču abas reizes piedzīvoja zaudējumu turnīra organizētājiem.

''Visi uzskata, ka šis varētu būt mūsu mirklis. Mēs jau divreiz esam spēlējuši finālā, bet šoreiz tas ir citādāk. Atšķirība ir tāda, ka mums šoreiz nevajadzēs finālā teikties ar turnīra organizētājiem, jo Vācijā mums nācās spēlēt ar Vāciju un Argentīnā ar Argentīnu,'' pastāstīja ''Zelta Bumbas'' un FIFA gada labākā futbolista apbalvojumu ieguvušais Gullits.

Pasaules kausa izcīņas pusfināla spēle starp Nīderlandes un Urugvajas valstsvienībām otrdien sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu