Juška garantē Latvijas izlasei uzvaru pret Ungāriju (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas tenisists Andis Juška svētdien izcīnīja uzvaru Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas izšķirošajā, piektajā, mačā ar Ungārijas tenisistiem, kas Latvijai garantēja uzvaru summā.

Aizvadītajā mačā ATP ranga 408.vietas īpašnieks Juška ar rezultātu 7-6 (10:8), 7-6 (7:2), 6-4 pieveica Mārtonu Fučoviču, kurš pasaules rangā šobrīd ieņem 544.pozīciju.

Līdz ar to Latvijas izlase summā svinēja uzvaru ar rezultātu 3-2, lai arī cīņas gaitā latvieši atradās zaudētājos ar 0-2.

Šī ir pirmā reize Latvijas Deivisa kausa izlases pastāvēšanas vēsturē, kad tā atspēlējusies no sev nelabvēlīgā rezultāta 0-2.

Pirmajā vienspēlē svētdien ATP ranga 80.vietā esošais Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis ar rezultātu 6-4, 6-3, 6-3 pieveica Ungārijas komandas līderi Ādamu Kelneru, kurš rangā atrodas 346.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka pirmajā dienā piektdien tika aizvadītas divas vienspēles. Vispirms Gulbis ar 7-6 (9:7), 3-6, 4-6, 6-4, 2-6 piekāpās Fučovičam, bet pēc tam ATP ranga 620.vietā esošais Deniss Pavlovs ar 3-6, 7-6 (7:2), 2-6, 2-6 zaudēja Kelneram.

Pavlovs aizstāja savainojumu guvušo Jušku.

Savukārt sestdien dubultspēlē Gulbis/Juška ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-3, 6-4, 6-2 uzvarēja Atilu Balāžu un Kornēlu Bārdocki.

Juška dubultspēļu rangā ieņem 249.vietu, bet Gulbis atrodas 542.pozīcijā. Savukārt Bārdockis un Balāžs ieņem attiecīgi 824. un 1072.vietu.

Latvijas izlases sastāvā bija iekļauts arī jaunais Mārtiņš Podžus (1794.pozīcija pasaules rangā).

Abu izlašu cīņa risinājās Ungārijas pilsētā Ņīreģhāzā telpās uz paklāja seguma, kas ir diezgan piemērots arī Gulbim un Juškam.

Līdz šim abas komandas savā starpā nebija spēlējušas, tāpēc norises vietu noskaidroja izlozē.

Latvijas izlase jaunākajā Deivisa kausa izcīņas rangā atrodas 50.vietā, bet Ungārija ieņem 47.pozīciju.

Lai atgrieztos Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, Latvijas komandai kopumā būs jāizcīna trīs uzvaras.

Izšķirošajā, trešajā, kārtā Latvija spēkosies ar spēcīgo Ukrainas komandu, kas otrajā kārtā pieveica Kipru, bet Ungārijas tenisistiem Deivisa kausa sezona ir noslēgusies.

Latvijas tenisisti cīņu pret Ukrainu septembrī aizvadīs savā laukumā.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvija pārspēja Ēģipti ar rezultātu 3-2, tomēr uzvaru tā bija nodrošinājusi jau pirms pēdējās cīņas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu